Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tudok tenni ha elfelejtett...

Mit tudok tenni ha elfelejtettem magammal vinni a diákom a távolsági buszokon?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok de diák csak nincs nálam a kártya...és nem akarok duplán fizetni.
2013. júl. 26. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Felejtsd el az utazást is.
2013. júl. 26. 19:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit tenni. A vezető szívességből nem fog felengedni,vagy ha igen,csúnyán megszívhatja ő is.
2013. júl. 26. 19:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Semmit, ezt megszívtad. Van ilyen.
2013. júl. 26. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Sajnos duplán kell fizetned, mivel a Volánbusznál már a sofőrök is elkérik a diákod. Viszont, ha nem Volánbusszal utazol, akkor esetleg bliccelhetsz, bár nem ajánlom, mert most már minden második buszon van ellenőr.
2013. júl. 26. 22:15
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem biztos, hogy a sofőr elkéri a diákod. Ha te diákjegyet kérsz, és annak nézel ki, oda fogja adni a jegyet, és ezért a sofőr nem hibáztatható, nem fognak semmit levonni a fizetéséből. Ha neked tényleg van diákod, akkor azt X összeg (általában 1200 ft) ellenében be kell mutatnod 15 napon belül az ellenőr által kijelölt helyszínen, és akkor nem kapsz büntit.
2013. júl. 27. 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezzel vitába kell szállnom! A Volánbuszon az összes sofőr megkérdezi már(legalábbis felénk) hogy itt van e diákom, és a legtöbb el is kéri. Nemrég volt egy olyan eset amikor a buszsofőrt az ellenőrök feljelentették mert a buszon volt 3 olyan diák aki nem akart duplán fizetni, diákigazolvány nélkül diákjegyet vettek. Szerintem ez nagyon nem volt igazságos. Elvileg ennek az esetnek ment híre, és azóta kérik el a diákodat a sofőrök. Ja és mielőtt valaki vitába szállna, édesapám buszsofőr kollégája volt az akit megbüntettek, úgyhogy igen, ez megtörtént eset ://
2013. júl. 27. 13:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Múlt héten kétszer utaztam, mindkétszer Volánbusszal. Oda felé is elkérte a kezemből a diákot és ott nézegette, vissza felé pedig még a tokból is kivetette és a hátát is megnézte. Múltkor tesómnak nem volt diákja, de ő nem Volánbusszal, hanem Agria Volánnal jött, és felengedték féláron.
2013. júl. 30. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!