Jobbkezes utcánál hogy van a sorrend, az alábbiak szerint?
1.) Van nevem is!
2.) Én általában megoldom az ilyen helyzeteket!
A záróvonal sem léphető át a kresz szerint, a jogértelmezés szerint meg igen, ha mondjuk elakadt jármű áll előtted.
De ez a fenti egyszerű helyzet: gondolj bele, hogy te jössz szemből, a neked jobbról jövő elenged, lemond az elsőbbségéről. Innentől fogva te mehetsz, mert a veled szemben balra kanyarodó úgyis elenged. Aztán hirtelen bekanyarodik eléd...
(Én is megoldom az ilyen helyzeteket, mert elindulok, nem várok a lassú agyúakra :) Ha meg már elindultam, úgyis mindenki elenged.)
2-es, 4-es válasz. Ne hallgass másra. De sose "menj be elé nyugodtan". Elsőbbséged csak akkor van, ha megadják, mert ismerik a KRESZT, és hiúságuk is engedi!
Off:
3 szempont amit érdemes követni.
-A tilosat soha,
-A megengedettet nyugodtan,
-Néha még a megengedettet se!
ON
2-es, 4-es válasz.
És még valami:
Ha úgy érzed, hogy a rendőr nem ismeri a kreszt, volt már ilyen, akkor kérj szabálysérétsi eljárást, ahol nyugodtan érvelhetsz, és bizonyíthatod igazad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!