Mi a helyes áthaladási sorrend?
Jobbkéz szabály vagy kanyarodási szabály az erősebb? Mivel a jobb kéz szabály értelmében én mennék először, a kanyarodási szbály viszont azt mondja: elsőbbsége van az egyenesen haladó járműnek. Ez esetben pedig nem én mennék először, hanem az A majd B jelű jármű.
Az A jelű járművel nem is kerülsz forgalmi kapcsolatba! Neked el kell engedned a B-t (kanyarodás), a B-nek pedig az A-t (jobbkéz).
Így a sorrend A-B-te.
A jobbkéz az erősebb jelen esetben, bár kanyarodási is lehet, olyan régen tanultam már. DE!
Nem te mész elsőnek, hanem az A, hiszen neki jobbra nincsen senki!!! (ugyemert kisívben kanyarodik)
Utána viszont, ha elment, jön a kanyarodási szabály, azaz a B fog elmenni, mivel egyenesen megy.
És a végére maradsz te a tanulókocsival.
az A-nak nincsen jobbra senki? -mindegyik felol van egy, az A-nak en vagyok jobbra B-nek nincs senki de balrol
nekem nincs senki jobbrol- tehat nincs kit elengedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!