Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Valóban rá dudálhatok valakire...

Valóban rá dudálhatok valakire, aki figyelmetlen volt, de elkerültem a balesetet?

Figyelt kérdés

Egyszer kijöttek elém körül nézés nélkül mikor fpúton haladtam, és neki elsőbbség adás kötelező táblája volt.

És láttam, hogy el se néznak felém, néznek jobbra, és azzal a lendülettel lazán kijött, és ment.

És rendesen fékeznem kellett, hogy ne csapjam a kocsiját oldalba.

És velem volt az ismerősöm, aki régóta vezet, meg jól is tud, és azt mondta, ilyenkor nyugodtan feküdjek rá a dudára, már csak a sdaját érdekében is.

Mondtam, hogy "de miért, nem volt baleset, meg tudtam állni."

Azt mondta azért, mert hadd tanuljon belőle.

Legközelebb majd egy kamion fog ott jönni, ami 20 tonnás, az majd nem fog így tudni megállni, mint te.

Csak az életét mented meg ezzel, vagy netén másért, ha egy biciglist nem fog észre venni.

De egyfelől az oktatóm azt mondta nem szabad dudálni, főleg nem Magyarországon, ahol utána leszorítanak, és kirántanak a kocsiból, vagy majd a fél tégla fog kierpülni az előtted haladó kocsijából.

Most ha ilyen van, meg tudok állni, ki tudom kerülni, miért dudáljak? Vagy tényleg tanulnak ebből, ha rájuk dudálok 1 nagyot, utána figyelni fognak?

2013. szept. 11. 19:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen. Láttam, hogy kijönnek elém, fékeztem egy nagyot, és utána nyomhattam volna a dudát mikor mögé kerültem.
2013. szept. 12. 15:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Én szoktam dudálni ilyenkor és nem félek egyáltalán a leszorítós kiszállós hülyeségektől.Vegye észre ha baleseti helyzetet okoz, ébredjen fel, figyeljen mi történik az úton!
2013. szept. 12. 19:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Lehet nyomni. Ha nem nyomod,ugyan nem veszi észre magát.
2013. szept. 14. 13:07
 14/14 Iváncsi József ***** válasza:
Egyszer egy lakott területen kívül a kerékpárost megelőző autóst hallottam dudálni. Az előzési szándékát jelezte (szabályosan) a kerékpárosnak, mire a bicajos középső ujjával visszajelzett neki, hogy vette. Sajnos ilyen a közlekedési morál nálunk. Ja a leggyakrabban nyáron az autós dinnyeárusokat hallom dudálni, de van, mikor csirkét, fát árulnak vagy tollat vásárolnak fel azok a bizonyos dolgos népek, akik nem idén barnultak.
2013. szept. 16. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!