Valóban rá dudálhatok valakire, aki figyelmetlen volt, de elkerültem a balesetet?
Egyszer kijöttek elém körül nézés nélkül mikor fpúton haladtam, és neki elsőbbség adás kötelező táblája volt.
És láttam, hogy el se néznak felém, néznek jobbra, és azzal a lendülettel lazán kijött, és ment.
És rendesen fékeznem kellett, hogy ne csapjam a kocsiját oldalba.
És velem volt az ismerősöm, aki régóta vezet, meg jól is tud, és azt mondta, ilyenkor nyugodtan feküdjek rá a dudára, már csak a sdaját érdekében is.
Mondtam, hogy "de miért, nem volt baleset, meg tudtam állni."
Azt mondta azért, mert hadd tanuljon belőle.
Legközelebb majd egy kamion fog ott jönni, ami 20 tonnás, az majd nem fog így tudni megállni, mint te.
Csak az életét mented meg ezzel, vagy netén másért, ha egy biciglist nem fog észre venni.
De egyfelől az oktatóm azt mondta nem szabad dudálni, főleg nem Magyarországon, ahol utána leszorítanak, és kirántanak a kocsiból, vagy majd a fél tégla fog kierpülni az előtted haladó kocsijából.
Most ha ilyen van, meg tudok állni, ki tudom kerülni, miért dudáljak? Vagy tényleg tanulnak ebből, ha rájuk dudálok 1 nagyot, utána figyelni fognak?
"Azt mondta azért, mert hadd tanuljon belőle."
Nem tanul belőle. Vagy elbambult, akkor nincs is mit tanulnia, nem szándékos volt. Vagy szarik rá, akkor meg nem tanul semmiből.
A környéken lakók viszont örülnek, ha nem dudálsz.
Szinte senki sem arra használja a dudát, amire való, hanem utólagos véleményüket fejezik ki vele, egyébként sokszor olyan esetben is, amikor pont nincs igazuk, mert ők voltak a szabálytalanok.
Ettől még nem kell ezt követni, ne legyél olyan paraszt, mint egyesek, dudálni vészhelyzet elkerülésére kell.
Őszintén, nagyon ritka az olyan helyzet amikor a duda használatával elkerülhető egy baleset. Ha van időd azt nyomkodni, inkább kormányt markold és került ki az akadályt. Esetek 99%-ban az esemény után használják a dudát, ez csak anyázás autós verziója, semmi több.
Ráfeküdni a dudára semmi értelme, de időnként jól esik. Én többnyire többször, de röviden használom a dudát ilyen esetekben.
7:
Ez igaz, de nekem a kérdésből az jött le, hogy utólagos dudálásról van szó, mikor már kihajtott a szabálysértő autós.
8:
Ritka helyzet, de nem lehetetlen. Pl. ha rád tolatnak téged észre sem véve, miközben mögötted is van valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!