Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Van a vasúti átjárókban kamera?

Van a vasúti átjárókban kamera?

Figyelt kérdés
A minap szemembe sütött a nap és nem vettem észre,hogy piros a lámpa és áthajtottam a sínen. tiszta bamba vagyok. szerintetek van kamera benne?
2013. szept. 8. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Van amelyikben van kamera ( pl a 86 oson Répcelakon ) de azért nem olyan gyakori.

Legközelebb meg ne bambáskodj, mert ha átgurul a nyakadon egy 2000 tonnás ércvonat utána nem lesz őszinte a mosolyod.

2013. szept. 8. 21:15
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát hol történt az eset? Ilyenkor ne a kamera miatt aggódj amúgy, hanem adj hálát Istennek, hogy nem pont akkor jött a vonat. Tudod milyen sok baleset van a szembe sütő nap miatt???? Inkább vezess lassabban, szard le a többieknek akik mögötted jönnek esetleg nem tetszik, de figyelj oda. Inkább lassíts kb. állóra, de légy biztos abban, hogy milyen színű a fénysorompó. Múltkor én is ezt tettem, szemembe sütött nagyon erősen a nap, tök lassan mentem, ki nem szarja le a többit, ha ők jobban látnak, előzzenek meg.

Szóval máskor ne bambulj, figyelj oda.

2013. szept. 8. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Abban az átjáróban biztos nem volt kamera. Kamera csak azokban az átjárókban van, ahol gyakran törik le a kamionosok a félsorompót. Mivel te nem törtél le semmit, ezért ott se sorompó, se kamera nem volt. Viszont legközelebb ne bambulj el vezetés közben, mert ha keresztül megy rajtad egy Intercity, akkor már nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy megbüntetnek-e vagy sem.
2013. szept. 8. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
MÁV-os kamerák vannak az átjáróban, nem azt figyelik, hogy piroson mész-e át, hanem hogy megrongálod-e az átjárót/sorompót.
2013. szept. 8. 21:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt a kamerát, amelyik miatt büntetést kaphatsz, könnyű megismerni. Hátul rá van szerelve egy rendőrautó...
2013. szept. 8. 23:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Teljesen igazatok van,és megfogadom az összes "jó" tanácsot! Ölelés.
2013. szept. 9. 09:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Kamera egyre több átjáróban van és van, amelyik már a tiltó jelzésen való áthaladást is figyeli. De a többség tényleg csak a sorompórudakat védi.

Amúgy meg soha nem fogom megérteni, hogy a pïcsába nem lehet észrevenni egy vasúti átjárót. Összesen négy darab figyelmeztető tábla van előtte az András-kereszter is beleszámítva, nem tud úgy a pofámba sütni a nap, hogy legalább egyet ne vegyek észre. És onnantól kezdve már úgyis figyeled a fénysorompót, nem?

Csak azért båsz fel az ilyesmi, mert már ácsorogtam a puszta közepén két órát átjárós baleset miatt és nem élvezte senki. Vér nem folyt ugyan, de az egész napi programomat elbåszta egy ugyanilyen szerencsétlen fåsz.

2013. szept. 10. 05:50
 8/10 anonim válasza:
Nem az átjárót nem látta, hanem a lámpa színét!
2013. szept. 10. 20:38
 9/10 A kérdező kommentje:
A 7/8 -as válaszolónak teljesen igaza van,és jogos a felháborodottsága. Az átjárót láttam,és figyeltem is(bár nem eléggé) de annyira vakított a nap,hogy egy pillanatra nem látszott,hogy egyáltalán világított e bármilyen színben is... de máskor inkább meg fogok állni!!!!
2013. szept. 11. 19:58
 10/10 A kérdező kommentje:
bocsi 7/9 -esről beszéltem.
2013. szept. 11. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!