Büntetnek a sárga lámpán való áthajtásért?
"Mikor átváltott sárgára márcsak erőteljes fékezéssel tudtam volnaa megállni éppen viszont akkor váltott pirosra mikor túlértem a lámpán."
Tudod mi az a paradoxon?
A KRESZ szerint:
c)25 a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni;
Viszont vagy túl gyorsan mentél, vagy nem akkor váltott sárgára, mert van elég idő megállni ha épp előtted vált a lámpa!
Mindettől függetlenül ne aggódj, nem kapsz csekket!
Előző ezt poénból írtad??? Hogy lenne már úgy beállítva a lámpa, hogy figyelje az autósokat? Plusz szerinted a rendőrök gyakorikerdeseket olvasgatnak és elveszik a jogosítványokat? :D a végén az IQ-s hozzászólásod mégdurvább, főleg a te szádból.
Amúgy kérdező: sárgán át lehet menni, ha nem tudsz már biztonságosan megállni
"mert a piros direkt úgy van beállítva, hogy csak akkor váltson ha átment az utolsó autós a sárgán..."
Közúti forgalomtechnikát tanultam egyetemen de ez nekem teljesen új...
Kérdésre válaszolva, igen is meg nem is. Alapvetően már a sárgánál meg kell állni, de ha nem tudsz lefékezni már, akkor átmehetsz rajta.
"de mivel jöttek mögöttem és ott lejtős is az út ezért ink nem fékeztem be."
Mióta számít, hogy van-e mögötted valaki ha meg kell állni?
Előre figyelj ne hátra, mert még nekimész valaminek!
:D
" Harkonnen válasza:
"de mivel jöttek mögöttem és ott lejtős is az út ezért ink nem fékeztem be."
Mióta számít, hogy van-e mögötted valaki ha meg kell állni?
Előre figyelj ne hátra, mert még nekimész valaminek!
:D"
Így rongyolt belém egy BUSZ hátulról a lámpánál.
Szóval gratulálok neked.
Köszönöm a gratulációt!
Itt nem arról van szó, hogy nem nézek tükörbe, de nem befolyásol abban, hogy megálljak ha meg kell!
Persze ha lelép a kiskölyök az útra akkor se állsz meg, mert mögötted a busz?
Én is gratulálok!
Beléd ment a busz, és? Meg kellet állni? Igen. Megálltál? Igen. Ki volt a felelős? Aki nem tartotta be a követési távolságot!
Ennyi!
Már a kérdező is hazudott: 50-nel megy és nem képes megállni sárgánál, mert lejtő van és mennek utána! Ja, persze, csak általában nem ezek a béne farkak kerülnek a temetőbe, hanem az áldozataik!
Valamiért belém még nem jöttek hátulról, mert megálltam a sárgánál! Pedig 27 év és 1,5 milló km alatt lett volna rá lehetőség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!