Miért "rosszabb" a kötelező haladási irány megszegése, mint a tilosba behajtás?
Ma kaptam egy 50.000.- csekket a térfigyelő kamera miatt, mert a József körútról sikerült jobbra kis ívben bekanyarodnom a Baross utcába. És nem vettem észre a lámpa felett lévő kötelező haladási irány egyenesen táblát.
Egyáltalán miért nem lehet ott jobbra menni?
És most néztem, hogy ha behajtani tilosba mentem volna be akkor "csak" 30.000.- lett volna.
Az nem rosszabb? Akkor még akár szembe is jöhetnek, ami veszélyes is lehet, de itt nem veszélyeztettem senkit, hiszen amúgy lehet abba az irányba menni, csak nem abból az irányból...
"Egyáltalán miért nem lehet ott jobbra menni?"
A gyalogátkelőhely miatt, ami eléggé forgalmas és a kanyarodók visszafogják a körút forgalmát.
Nyugi, én is ennyiről kaptam a csekket (ki is tettem régebben ide a képet, mert nem hitték el, hogy térfigyelő alapján is bírságolnak!), csak én az Andrássyra fordultam rá balra a Csengeriből...
Kérj részletfizetést, akkor 17+17+16 ezerrel megúszod.
(A tanúsítvánnyal ne törődj.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!