Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek jó ötlet lenne...

Szerintetek jó ötlet lenne kresz vizsgához kötni a kerékpározást?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom már félek autóba ülni. 5 km-en belül "csak" két biciklist plusz egy komplett családot sikerült majdnem elütnöm. Az első eset sima ügy, egyenes szakaszon mentem és kivágódott elém egy mellékutcából egy kerékpáros hölgy, mindenféle jelzés nélkül. Az ilyeneket hívom kamikaze bicikliseknek. A második majdnem áldozat, egy tizenéves fiú volt, aki nem volt képes türelmesen megvárni, amíg a mellettem álló autó kikanyarodik. Emiatt az autó miatt nem láttam őt és hajszálon múlott, hogy nem csaptam el. A harmadik a család, apa-anya-két gyerek, esti szürkületben világítás, prizma, láthatósági mellény nélkül, közúton egymás mellett kerékpározva. Ilyenkor persze rendőr sehol. De kérdem én, tisztelt kerekezők, nem féltitek az életeteket?

2013. aug. 25. 12:33
1 2
 11/11 sarii7 válasza:

Mindenképpen vizsgához kötném!!!

Én egy kisvárosban élek, de inkább falu, mert csak a nevében város és közlekedek gyalogosan, kerékpárral és autóval is. Azt tudom mondani, hogy velem is napi szinten történnek a fent vázolt esetek. Gyakorlatilag úgy közlekedek, hogy szó szerint bármikor, bárhonnan, bárki elém kerülhet. Ha picit dudálok jelzés képpen, látom az arcokon, hogy halvány lila gőzük nincsen, hogy miért történt, azt gondolja köszöntem, holott csak és kizárólag veszély helyzetben lehet használni a hangkürtöt. De persze ezt sem tudja, ha az alapvető KRESZ szabályt sem. Ha meg kerózok a családdal, mi vagyunk a csodaboragak, mert minden felszerelés ott van a kerékpáron és hihetetlen módon megállunk a STOP táblánál. Ezzel ellentétben még az autósok sem jeleznek kanyarodáskor, a biciklistől már el sem várom. :-( Nekem kell kiszopnom az ujjamból, hogy vajon merre kíván menni. Az úttesten 4-5-6-osával egymás mellett sétáló diákokról már nem is beszélve.

DE! A rendőröknek is aktívabbnak kéne lenniük. Sokszor látom, hogy elnéznek szabálysértéseket, sőt tovább megyek, ők követik el. Ami a legrosszabb, a gyermekeim szeme láttára. Kérdezem én, hogy mit mondjak a gyermekemnek??? Igen,a rendőrbácsi is szabálytalankodik. Mert az én gyermekeim egész kicsi koruktól tudják és alkalmazzák is a KRESZ szabályokat, sőt meg is jegyzik, hogy ez vagy az a néni, bácsi mondjuk az egyirányú utcából fordítva jön kifelé.

Csak ha mi látjuk ezt, hogy tarthatatlan az állapot, akkor aki közben tudna járni az ügyben, miért nem cselekszik?

2014. ápr. 25. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!