Lehet biciklizni olyan főút útpadkáján (! ), ami mellett tábla tiltja a kerékpározást?
Figyelt kérdés
Tehát nem az úton tekernék, de a padkán. Az útpadka elég széles és jó minőségű, kerékpározásra alkalmas. Sajnos kerékpározásra nem nagyon van más alternatíva arrafelé.2013. aug. 12. 19:29
2/5 A kérdező kommentje:
:( hát ez elszomorító, hogy ennyire "motiválják" a hosszabb távú kerékpározást itt...Dél-Németországban bezzeg két százlakosú falut is kerékpárút köt össze...
2013. aug. 12. 19:54
3/5 Alex Fly válasza:
Először is a KRESZ szerint ha az útpadka kerékpározásra alkalmas, akkor ott kell haladni, nem az úttesten. Másodszor a tiltás az úttestre vonatkozik. Szóval elméletileg nincs akadálya. Gyakorlatban viszont beleköthetnek...
4/5 anonim válasza:
Alex Fly válaszára:
Szerintem próbáld meg, és ha nem jön be, akkor fizess!
5/5 anonim válasza:
Én is ilyen helyen járok.Forgalom alig van,táblák mégis kint vannak,bicikliút nincs.
Nem büntettek még meg soha,egyszer védőnőhöz mentem(babát várok) akkor megállított,kérdezte,miért biciklivel,mondtam,hogy az adott faluba 2 busz van(egy hajnalban egy este) 5 kilométert meg már nem tudok gyalogolni.A városba,ahova jár busz,oda nem mehetek védőnőhöz,mert sajnos az területileg illetékes.
Mellény,világítás alap.Nem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!