Ki okozta a balesetet?
Mit foglalkozol vele, te megtudtál állni az előtted lévő előtt? MEG. Akkor meg? Mégis milyen szabálysértést követtél volna el?
§ "Erős fékezés alkalmazása a jármű előtt haladó másik jármű felöklelése helyett"
Vagy mi? :D
Az az alapszabály, hogy olyan távolságot kell tartani, amin belül meg tudsz állni akkor is, ha előtted vészfékeznek. Előtted fékeztek, emiatt neked is fékezni kellett és mindenkinek aki mögöttetek volt. A közvetlenül mögötted jövő nem tartott elég távolságot (a reflexeihez, autója "fékbeli" tudásához képest) és meglökött.
Szóval ha azért fékeztél mert okod volt rá, akkor ez így rendben van, a kocsit majd a másik biztosítójának pénzén megjavíttatjátok.
Ez az agyalásod olyan, mintha én azon gondolkodnék, hogy egy hónapja vajon megúsztam volna-e az elém kikanyarodó autón átbukfencezést, ha nem egy 41 éves, elöl-hátul dobfékes motoron ülök, hanem egy 3-4 éves, elöl dupla, hátul szimpla tárcsafékes szörnyetegen...
Dehát kit érdekel? Nem haltam meg, a kárfelmérő totálkárra vette a motort, a pénzt meg majd átutalják. Kész, ennyi, ahogy az angol mondaná "end of story".
Leírásod alapján te sem tartottad be a megfelelő követési távolságot, de szerencsédre az előtted haladó nem nyomott padlóféket. Te még így is (a kicsi távolság miatt) csak vészfékezéssel tudtad elkerülni az ütközést.
Ez a te hibád volt, és nagy szerencséd, hogy nem szaladtál bele. A megfelelő követési távolság hiányával fölöslegesen veszélyeztetted az előtted haladót.
Az, hogy hátulról beléd jöttek utána már persze nem a te felelősséged. Ő ugyanazt a hibát követte el, mint te, csak nem volt olyan szerencséje, mint neked.
"Meg tudott állni a kérdező? Meg. Akkor meg mit kell pampogni, hogy nem tartotta be a követési távolságot? Ha az előtte lévő hirtelen fékez, akkor neki is hirtelen kell. Az volt a hibás aki belement."
Az, hogy meg tudott állni csak annyit jelent, hogy az előtte haladó enyhébben lassított nála. Követheted öt centire is és mégis meg tudsz állni, ha elég kicsi a fékerő.
A normális követési távolság nem a vészfék melletti - még éppen nem belecsúszásos távolságot jelenti.
"Az, hogy meg tudott állni csak annyit jelent, hogy az előtte haladó enyhébben lassított nála. Követheted öt centire is és mégis meg tudsz állni, ha elég kicsi a fékerő.
A normális követési távolság nem a vészfék melletti - még éppen nem belecsúszásos távolságot jelenti."
De te nagyon egyszerű. Írta, hogy hirtelen fékezett az előtte lévő. Akkor nyilván neki is hirtelen kell. Nem neki kell a mögötte lévő helyett is a követési távolságot tartani. A kérdező tartotta a megfelelő követési távolságot, mivel meg tudott állni. A mögötte lévő nem, mivel nem tudott megállni. Nehogy már én figyeljek arra, hogy a mögöttem lévő betartja-e a távolságot és ha nem akkor inkább belemegyek az előttem lévőbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!