Autórongálás, mi a véleményed? Többi lent!
Elmesélem, hogy jártunk, full kiakadtam!
Parkolni szerettünk volna, egy 3 helyes parkolóban! A középen álló hölgy elég helypazarlóan állt be, alig fértünk oda! Megkérdeztük tőle, h nem lehetett volna normálisan parkolni? Erre leidegbetegezett és 20m után utánunk kiabálta, hogy bunkó! Mindezt egy kultúráltnak kinéző 50es hölgy, bár nem ennek nevezném.....
Mire visszamentünk a hátsó ajtón egy 10cmes karcolást találtunk, úgy látjuk kulccsal!
Én 19 éves vagyok és egy éve napiszinten vezetek.Ha ugy parkolok le hogy közel áll hozzám egy auto akár oldalról akár elölről hátulról mindig felírom atelefonomba a rendszámát és az autótípusát színét..
Vagy ha szúk a hely vagy tolatni kell amásik autósnak akkor is felirom mert sokbénát látok akik tolatásközben leverik a visszapillantót vagy bármi.Ezaz egyetlen jotanás.Ha a rendőrség nemis tesz semmit te magánakcioba léphetsz.
A BMW-s gonosztevőt eddig még nem láttam. Legalábbis nem tűnt fel. De ma, a Lágymányosi-híd pesti hídfőjénél szabálytalanul elém kanyarodott. A dupla sor kb. 70-nel haladt fel a hídra, de ő látva, hogy csak egy mezítlábas Opel gurul éppen felé, villámgyorsan bevágott elém. Sokat mondok, ha 2 méter volt közöttünk.
Mit tesz ilyenkor a rutinos Opel-vezető? Fékez, és dudál a baleset elkerülése érdekében. Én is ezt teszem. Dudálok egy rövidet. Bár ne tettem volna!...
A BMW-s gonosztevő nagyot fékez. Számítottam erre, és már húzom át a kormányt a belső sávba. Közben látom, hogy hadonászik a kocsijában, rázza az öklét és kiabál. Szoláriumbarna arcából vészjóslóan villog ki a szeme. Nagytestű, joggingruhás barom. Na, ez is az utak terminátorának képzeli magát. Gyors számvetés: mit tehetek? A Lágymányosi-hídon haladva nem sok esélyem lehet védekező manőverekre. Talán nem jön neki a kocsimnak...
Mindenesetre visszasorolok elé a külső sávba, hogyha nekem hajt, a vonóhorgomat találja el. Közben kiugrik mögülem, és a belső sávban mellettem haladva próbál az immár lehúzott ablakán át ordibálni rám. Kicsit lemaradok, bekapcsolom a rádiót, hogy ne halljam a káromkodását. Eszembe jut, vajon van-e nála fegyver. Hallottam már olyat, hogy valaki indulatból lelőtte a másik autó vezetőjét...
Végre elérem a budai oldalon a lehajtósávot. Elhatározom, hogy csak az utolsó pillanatban kanyarodok ki jobbra, ő meg hadd haladjon a sorral tovább egyenesen. Valahogy nincs kedvem egy útvonalon menni vele, mert egyik ismerősömet hasonló helyzetben péppé verték a következő piros lámpánál.
No, gurulok, gurulok szépen, ez meg csak oldalazik mellém. Átnézek, hát egy másik mozdonyszőke ül az anyósülésen. A gonosztevő folyamatosan ordít és hadonászik. Jól megfigyelhető külsején is, viselkedésén is a fajtajelleg.
Már a lehajtósávban haladok, amikor BUMM! Nagyot csattan az autóm oldala. A tükörbe pillantok, és látom, hogy mögöttem pattog az úton valami konzervdoboz nagyságú tárgy. Ennek analizálása helyett gyorsan leolvasom a távolodó fekete BMW kombi rendszámát: JBX 526.
Ja, nem, szerintem nem roma volt. Dehogyis. Legfeljebb cigány. A modern kor BMW-s barma, aki személyes sértésnek tekinti, hogy mások is közlekednek rajta kívül az úton...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!