Szerintetek jogos volt?
Mentem a főúton és mivel 80-90-el mentem nem soroltam át a kapaszkodósávba hanem maradtam a helyemen!
Szüleimmel voltunk vásárolni én vezettem (1 éves jogsim van)
na most mivel az autónknak a kormányösszekötőjét csak a hétvégén cserélik ki így nem mentem vele gyorsabban mint 90.
Mint tudom kapaszkodósávba csak akkor kell behajtani ha nem tudsz 40-nél többet menni de mivel én 80-90-el mentem (sötétben) és 60-as korlátozótábla volt kitéve és a mögöttem haladó villogtatott és egyszer csak 2-en lekerültek az egyik nem de a furgonos össze-vissza dudált!
Kérdem én mire volt ez jó,mivel tudtommal nem tartottam fel a forgalmat!Érdekes módon a többiek normálisan jöttek utánam.
Szerintetek jogosan villogtatott meg dudált?
Amúgy ladám van nem kis kinézettel.
Az a sáv azért van hogy használd és nem azért h ,,majd ott mennek a "kicsik"...főleg ha mögötted már több autó is van ,akkor szerinted nem tartottad fel a forgalmat?
Városban is mehetsz a belső sávban 50-55-el akár 60al is de ha mögötted jön valaki 70-el akkor te szépen kimész a külsőbe..
Vagy autópályán belső sávban 135-el ( elég sokan teszik ezt)aztán ha elkezdek villogni nekik áll feljebb mert ,,hát ők is gyorsak..".
Szóval szerintem jogosan előztek meg , és nem véletlen az sem hogy rád dudáltak meg villogtak (én is ezt tettem volna ha már perceken keresztül ott mész) mit keresel a belsőben ha ott a külső is(?).
Ahogy a kocsik is mutatják az utakon, az embereknek nem sok fogalmuk van a kresszről...
Jobbratartás van, de a kapaszkodósávban, ha 60 a megengedett, még 40-el is mehet, akkor sem előzhetik meg jobbról. Ez a szabály. Persze normális dolog, hogy ha gyorsabb megy mögötted, azt elengedem.
azért kerestem a belsőben mert a külső egy hosszú szakaszon le volt zárva! Felújítás fojt és nem lehetett bemenni... de az a marha bement...ráadásul korom sőtétben zuhogó esőben :D
ha vmi baja lesz úgy kell neki majd tanul belőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!