Mentem a főúton és mivel 80-90-el mentem nem soroltam át a kapaszkodósávba hanem maradtam a helyemen!
Szüleimmel voltunk vásárolni én vezettem (1 éves jogsim van)
na most mivel az autónknak a kormányösszekötőjét csak a hétvégén cserélik ki így nem mentem vele gyorsabban mint 90.
Mint tudom kapaszkodósávba csak akkor kell behajtani ha nem tudsz 40-nél többet menni de mivel én 80-90-el mentem (sötétben) és 60-as korlátozótábla volt kitéve és a mögöttem haladó villogtatott és egyszer csak 2-en lekerültek az egyik nem de a furgonos össze-vissza dudált!
Kérdem én mire volt ez jó,mivel tudtommal nem tartottam fel a forgalmat!Érdekes módon a többiek normálisan jöttek utánam.
Ezek a trasporteresek nagyon tetvek. Én már annyira haragszom rájuk ilyenek miatt hogy hacsak tehetem kivágok eléjük meg keresztbe teszek nekik. Nagyon szemét tetvek. Már vezetni is utálok miattuk. Nekem azt tanácsolták hogy ne nézzek hátra és ne idegesítsem magam rajtuk dehát nembirom ki. Ezeknek semmi nem számít. Hogy köd van tükörjég van stb ezeknek egy dolog a szent hogy előzhessenek. Meg odajönnek egy centire az ember mögé.
Nemtudom ha hirtelen fékeznem kéne milenne.
2009. okt. 16. 20:13
2/23 anonim válasza:
Alapesetben a jobboldali sávban kell mindenkinek menni, a belsö az elözö sáv. Ha két sáv van, akkor ki kell húzódni, az a szabályos (kivéve, ha az egyik fordulósáv).
2009. okt. 16. 20:22
3/23 anonim válasza:
Én se szeretem általánosságban őket, de persze kivétel erősíti a szabályt. Egyszer volt részem egy ilyennel utazni, hát mit ne mondjak, olyan halál félelmem még nem volt még. Amúgy meg én mindig kimegyek kapaszkodó sávra, mert hát mindig van egy hülye barom, aki szereti átlépni a záróvonalat és veszély helyzetet teremteni ezzel, és akkor inkább békében menjünk el egymás mellet mint inkább egymás mellet hulla zsákban.
2009. okt. 16. 20:24
4/23 anonim válasza:
Igazándiból bunkó volt, hogy dudált meg villogott. De te is feltartottad öket mivel a szabálysértésben részt vettél te is ha 60-as táblánál 90-nel mentél(a szabálysértés mértéke csak a büntetés mértékében játszik szerepet). Ilyenkor szerintem menj ki jobbra amint lehet, biztonságosabb is és lehet hogy legközelebb valaki 60-nal(szabályosan) fog feltartani téged aki 90-nel mész.
2009. okt. 16. 20:34
5/23 anonim válasza:
A jobboldaliba kell haladnod a belsőbe csak akkor menj ha előzöl.MErt így a forgalom kismértékű zavarása.Persze ő szabálytalan de te is.
2009. okt. 16. 20:39
6/23 anonim válasza:
ja hát vannak hülye emberek, ezen nem kell meglepődni. Bíztasson, hogy akik így élik ki magukat, azok az életben eléggé szopnak :)
2009. okt. 16. 20:54
7/23 anonim válasza:
A párhuzamos közlekedésben jobbratartási kötelezettség van. Ha tehát megnyílik egy új sáv a tiéd mellett, ami ugyanarra halad, mint a tiéd, ki kell sorolnod. A kapaszkodósávra vonatkozó szabályokat pedig át kellene nézned, mert nem egészen úgy szólnak, ahogy tudod. A kapaszkodósávban ugyanis nincs külön sebességkorlátozás, ott is ugyanannyival haladhatsz, mint a belsőben. A belső sávban alsó sebességhatár van: ez - ha nincs más megjelölve - 20 km/h-val kevesebb, mint a megengedett legnagyobb sebesség. Ha ezt nem tudod tartani, akkor kell a kapaszkodósávba menned, de ha el tudod érni, akkor sem kötelező a belsőben haladni.
2009. okt. 16. 20:59
8/23 anonim válasza:
Figyi,nekem 2 éve van lassan jogsim,de engem nem sűrűn előztek meg,pedig nekem is ladám van sőt a 2107-es....és amugy a KRESSZ azt írja elő,h jobb oldalt JOBBRA tartva kell közlekedni,vagyis ha 2 sáv van akkor mindig a külsőbe kell menned,mivel az a jobb oldali sáv,hogy akik esetleg 90nél jobban mennek(mint pl én:) )azok kényelmesen eltudjanak haladni gond,probléma nélkül...
2009. okt. 16. 21:08
9/23 anonim válasza:
Jobbra tartsnak jobbra tarts van, de a kapaszkodósávba nem kötelező kimenni. Elég hülyén is nézne ki ha az autópályán az emelkedőn 40-el döcögő kamionok mögül / közül indexelnének ki az amúgy 70-80-al is menő gyengébb autók.
A belső sávban min. és max sebesség van, a kapaszkódósávban nincs min. csak max sebesség korlát. De mivel a kérdező a maximális 60 helyett 90-el ment, ezért szó sincs arról hogy túl lassú lett volna a belső sávhoz és indokolt lett volna a jobbra tartás. (mivel elméletileg senki sem érheti utol, aki egyébként betartja a kreszt, aki meg nem az kapja be:P)
2009. okt. 16. 21:13
10/23 anonim válasza:
Utolsó....az autópályán is úgy kell közlekedni ,hogy mész a jobb oldaliban aztán amikor látod hogy lassabb halad előtted kimész....Ha jól megnézed néhány helyen ott van a kivetítőkön is.(JOBBRA TARTSON)Az más kérdés hogy vannak akik folyamatosan a belsőben akarnak haladni mert mindenkit utol akarnak érni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!