Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek érdemes 4 évszakos...

Szerintetek érdemes 4 évszakos gumit venni?

Figyelt kérdés
Most vagy a jövő hónapban akarom cserélni a kocsin a gumikat.Szerintetek ha 4 évszakosat veszek az megállja a helyét télen is meg nyáron is ??Mi a véleményetek róla?
2009. okt. 16. 00:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%

az, hogy olcsóbban kijössz ha télit veszel.

Kis matematika.

ha egy 4 évszakos gumi bírjon mondjuk 2 évet (egy ugyebár 2 tél 2 nyár) veszel egy télit, az 4 telet kibír. meg veszel egy nyárit az 4 nyarat. Ergo a 4évszakosat gyakrabban cseréled és fohászkodj hogy jól működjön, vagy nagyjából ugyanannyiért veszel téli és nyári garnitúrát és minden évszaknak megfelelő abronccsal jársz tiszta lelkiismerettel.

Tetszik érteni?:)

2009. okt. 16. 01:13
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Télen még nem jó, nyáron már nem jó.
2009. okt. 16. 06:44
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Nekünk egyszer volt (a kocsival együtt vettük), de se télen, se nyáron nem volt optimális, akonkivül elég gyorsan elkopott. Jobban jársz téli és nyári gumival.
2009. okt. 16. 07:41
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Nekünk régen 4 évszakos gumi volt az autón. Addig el sem tudtam képzelni, hogy mekkora a különbség, amig nem vettünk téligumit. Érdekes volt, hogy a havas úton is fel lehetett menni az emelkedőn csúszkálás nélkül, és fékezéskor megállt, és nem csúszott. Próbáld ki a téligumit!
2009. okt. 16. 07:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes. főleg ha nem mész olyan sokat. nekem ötéve van fent. Kb ötvenezret mentem vele de még mindig ujjnyi a barázda rajta. És nemkell félévente gumishoz szaladgálni.
2009. okt. 16. 08:04
 6/12 anonim ***** válasza:
39%
Hát mondjuk az igaz, hogy ha közlekedni nem akarsz az autóval, akkor tök mindegy, hogy milyen van rajta...
2009. okt. 16. 12:11
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Még van pár hét a döntésig de nem tudom milyet vegyek.Én is halottam olyat hogy nem jó se télen se nyáron a 4 évszakos.Majd meglátom.Amúgy elég gyakran megyek van mikor minden nap.

Várom a további válaszokat tapasztalatokat.

2009. okt. 16. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor érdemes ha:

- Főleg városban letakarított utakon közlekedsz

- Ha szétfagynak az utak akkor 1-1 napra el tudsz lenni autó nélkül is

- Viszonylat rövidebb távolságokon közlekedsz.

Szóval városban munkába járni megéri. Országutazni/autópályázni már nem ajánlanám.

2009. okt. 16. 13:51
 9/12 anonim válasza:
Ha csak egy garnitúrára van pénzed,vegyél jó minőségű téli gumit,ezeket nyugodtan használhatod nyáron is,kicsivel nagyobb kopás mellett
2009. okt. 19. 02:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Amellett hogy a 4 évszakos gumi sz.rt se ér, egy jó téli gumi télen, jó nyári gumi nyáron külön garnitúra hosszú távon még gazdaságosabb is.

A télit is ha megveszed 3 télen jó, de ha esetleg felrakod a 4. télen még akkor is többet ér mint a 4évszakos sz.r.

Míg használod a télit nem kopik a nyári és fordítva is. Azidő alatt elkoptatnál lehet 3 garnitúra 4évszakost és még nem is tapadna normálisan.

2009. okt. 30. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!