Szerintetek érdemes 4 évszakos gumit venni?
az, hogy olcsóbban kijössz ha télit veszel.
Kis matematika.
ha egy 4 évszakos gumi bírjon mondjuk 2 évet (egy ugyebár 2 tél 2 nyár) veszel egy télit, az 4 telet kibír. meg veszel egy nyárit az 4 nyarat. Ergo a 4évszakosat gyakrabban cseréled és fohászkodj hogy jól működjön, vagy nagyjából ugyanannyiért veszel téli és nyári garnitúrát és minden évszaknak megfelelő abronccsal jársz tiszta lelkiismerettel.
Tetszik érteni?:)
Köszönöm a válaszokat.Még van pár hét a döntésig de nem tudom milyet vegyek.Én is halottam olyat hogy nem jó se télen se nyáron a 4 évszakos.Majd meglátom.Amúgy elég gyakran megyek van mikor minden nap.
Várom a további válaszokat tapasztalatokat.
Akkor érdemes ha:
- Főleg városban letakarított utakon közlekedsz
- Ha szétfagynak az utak akkor 1-1 napra el tudsz lenni autó nélkül is
- Viszonylat rövidebb távolságokon közlekedsz.
Szóval városban munkába járni megéri. Országutazni/autópályázni már nem ajánlanám.
Amellett hogy a 4 évszakos gumi sz.rt se ér, egy jó téli gumi télen, jó nyári gumi nyáron külön garnitúra hosszú távon még gazdaságosabb is.
A télit is ha megveszed 3 télen jó, de ha esetleg felrakod a 4. télen még akkor is többet ér mint a 4évszakos sz.r.
Míg használod a télit nem kopik a nyári és fordítva is. Azidő alatt elkoptatnál lehet 3 garnitúra 4évszakost és még nem is tapadna normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!