Telezöld. Ha balra kanyarodok, elsőbbséget kell adnom annak, aki szemből egyenesen jön. De ha egyenesen megyek?
Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak a közlekedésben.
Ha ennyiből nem jössz rá a válaszra, akkor vissza kellene menni általános iskola első oyztályába, és megtnaulni olvasni, szöveget értelmezni.
Nyugi, srácok, csak most tanulom a dolgot. Persze, mondhatom magamnak azt, hogy logikus, hogy ha egyenesen megyek, akkor nekem van elsőbbségem, de én a SZABÁLYT akarom tudni, és nem meggyőzni magam valamiről, ami szerintem logikus, aztán vagy igaz, vagy nem. Jól akarok közlekedni. Szabályosan. Semmi tapasztalatom nincs. A segítséget ehhez megköszönöm, a fikázásból nem kérek.
A bizonytalanságom azért van, mert ahogy elképzelem magam előtt a dolgot, szerintem elég kaotikus lenne, hogy a balra kanyarodók megvárják az egyenesen jövőket, DE a szemből balra kanyarodók pedig megvárják az én irányomból egyenesen jövőket. Én ezt nem tudom elképzelni, mindenki a kereszteződés közepén várna a másikra...
Pedig a dolog pofon egyszerű: te magad is leírtad, hogy az egyenesen haladónak van elsőbbsége. Ennyi. Mindegy, hogy hogy hívják, milyen színű autója van vagy hány éves: ha egyenesen halad (az adott szituációban) akkor elsőbbsége van, ha keresztezi az egyenesen haladót, elsőbbséget kell adnia.
És igen, ott fog állni minden balra kanyarodó mindaddig, amíg az összes egyenesen haladó el nem ment. Nincs ebben semmi kaotikus.
" Én ezt nem tudom elképzelni, mindenki a kereszteződés közepén várna a másikra..."
Rajzold már le ezt a szituációt légyszi, szerintem elég nagy téveszmék vannak a fejedben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!