Ha nem adok elsőbbséget, egy főútra, és belém jönnek, én vagyok a hibás, de ha már kifordulok rá, és úgy jönnek belém?
Látpm, hogy valaki nagyon gyorsan jön, de kikanyarodok elé...
Itt most az elsőbbség adás kötelező és a követéi távolság miatt kérdem.
Ha kikanyarodok valaki elé, és belém jön, akkor nem adtam elsőbbséget.
DE ha kikanyarodok, megyek 5-10 métert, és belém repesztenek, mert olyan gyorsan jönnek, hogy vészfékkel se tud megállni, akkor az már nem tartotta a követési távolságot...
Vagy ezt hopgy döntik el?
Nem kényszerítheted sebességének és irányának hirtelen megváltoztatására.
Tehát ha túl gyorsan jön, eleve ki sem kanyarodhatsz elé -az ő sebessége ebből a szempontból irreleváns, mindenképpen az elsőbbségadás szabályának megsértése miatt indul eljárás.
Követési távolságot követett jármű mögött lehet tartani, nem elé kivágó- bevágó autónál.
A gyorshajtása akkor számítana csak, ha jelentősen túllépte a sebességet (melyre már nem kell számítani), s megtévesztő volt.
Tehát 50-es úton a 70-el jövő gyorshajtására nem hivatkozhatsz, a 140-el döngetőre igen, de csak akkor, ha nagyon messze volt.
Megütötted a kocsid hátulját tolatás közben, aztán most szeretnéd eladni egy biztosítónak, egy hátulról beléd szálló kötelező felelősségbiztosításának terhére?
Szerintem nem kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!