Ki volt a hibás?
A barátom autóval vitt haza, egy kisteherautója van neki, vagy furgon, nem értek hozzá, és egy lakott területen kívüli szakaszon egy kisautó ment előttünk de nagyon lassan, mert a nő aki vezette telefonálgatott meg matatott elől, és előzni meg nem lehetett, ezért teljesen mögé mentünk, és dudáltunk neki meg villogtunk is, és ekkor kicsit észbe kapott, de a telefont nem tette le csak valamivel gyorsabban ment és lehúzódott, de nem fértünk el mellette így visszatért az útra és tovább ment majd beletaposott a fékbe és mi meg hátulról belementünk.
Az ő autójának széttört a csomagtartója a miénknek pedig néhány darabja letört és kicsit behorpadt az eleje.
A nő elismerte,hogy ő hibázott és rendőr nélkül megoldottuk a dolgot, de én nem vagyok benne teljesen biztos hogy valóban ő hibázott, nektek mi a véleményetek?
Szerintem ISIS, de egyébként a nő azt mondta hogy fizeti a kárunkat és már fel is vette velünk a kapcsolatot.
a balesetért ő a hibás mert ráfutásos balesetnél a rendőrök mindig a hátsót veszik elő, mivel nem tartotta be a követési távolságot (kivéve értelemszerűen ha az első vészfékezik valamiért)
de ő meg feltartotta a forgalmat, és akadályozta a többieket. ilyenkor jobb nem rendőrségre vinni a dolgot hanem fizesse ki azt helo.
6: ha az első vészfékezik, akkor is meg kell tudnod állni mögötte, erről szól a követési távolság.
KRESZ 27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!