Ki volt a hibás?
A barátom autóval vitt haza, egy kisteherautója van neki, vagy furgon, nem értek hozzá, és egy lakott területen kívüli szakaszon egy kisautó ment előttünk de nagyon lassan, mert a nő aki vezette telefonálgatott meg matatott elől, és előzni meg nem lehetett, ezért teljesen mögé mentünk, és dudáltunk neki meg villogtunk is, és ekkor kicsit észbe kapott, de a telefont nem tette le csak valamivel gyorsabban ment és lehúzódott, de nem fértünk el mellette így visszatért az útra és tovább ment majd beletaposott a fékbe és mi meg hátulról belementünk.
Az ő autójának széttört a csomagtartója a miénknek pedig néhány darabja letört és kicsit behorpadt az eleje.
A nő elismerte,hogy ő hibázott és rendőr nélkül megoldottuk a dolgot, de én nem vagyok benne teljesen biztos hogy valóban ő hibázott, nektek mi a véleményetek?
Szerintem ISIS, de egyébként a nő azt mondta hogy fizeti a kárunkat és már fel is vette velünk a kapcsolatot.
"de ő meg feltartotta a forgalmat, és akadályozta a többieket."
Ésszel élve: az ilyet ha lehet még messzebbről követem, mert ki tudja milyen fajta állat és milyen állapotban ül abban az autóban...
Egyértelműen a barátod a hibás.
Így utólag, megérte sietni és nyomni szerencsétlen nőt?
Jajj szerencsétlen nő, jaj 'csög teherautós rámászott szegény nénire, hogy lehet ilyen, meg amúgy is rendelet, meg paragrafus, meg követési távolság, borzasztó.
Hát igen, ezek miatt a f@sz szabályok miatt valóban elvileg a barátod volt a hibás, VISZONT ha már paragrafus akkor:
"KRESZ (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet) 26. § (5)
miszerint: Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.
- Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvevőjét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltérő közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti."
Az akadályozás a KRESZ szerint TILOS aki tehát telefonálva, sminkelve, tötymörögve feltartja a forgalmat, vagy büntetőfékezget az szabálysértést követ el. Úgyhogy a néni bekaphatja, a barátodnak meg legalább volt töke és letúrta a francba. Igaza, volt és így hogy a mama beismerte, hogy hülye volt és még csenget is, így meg ritka mázlista.
Pontozzatok le, moderáljatok ki, úgyis csak ezt tudjátok, de attól még ez van.
"Az akadályozás a KRESZ szerint TILOS aki tehát telefonálva, sminkelve, tötymörögve feltartja a forgalmat, vagy büntetőfékezget az szabálysértést követ el."
Igaz, de ez akkor sem lehet indok arra, hogy hátulról leamortizáljuk az előttünk haladót. Lásd: követési távolság helyes megválasztása.
Magyar utakon egyébként bármikor, bárhol kifogás: "az út minősége nem volt megfelelő, így az autót kímélendő lassan hajtottam". Egyébként ha már egyszer építkezik: az elöl haladó hölgy még telefonált is. Ezt sem szabad. DE: ez sem indok arra, hogy összetörjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!