Ráfutásos balesetnél mindig a hátsó a hibás. Akkor az oktatóm miért akadékoskodott?
Mikor tanultam vezetni, azt hittem az út szélén dölöngélő részeg bringás legurítja a cangáját, és magát elém. Én meg vészfékeztem(kajak látszott, hogy most megindul) és mögöüttünk egy teherautó fékezett egy nagyot.
Oktatóm meg kiakadt, hogy nem lehet csak úgy fékezgetni...
De ha valakire rámegy a mögötte lévő, Ő lesz a hibás.
Miért volt akkor kiakadva?
Rakd növekvő sorrendbe az alábbi járművek fékúzjait,
bal oldalt legyen a legrövidebb féktávó:
motor, autó, teherautó, villamos
autó motor teherautó villamos?
Jójó, de most mi van? És ha egy gyerek kirohan elém? Ne fékezzek már, csak lassítsak, mert nekem jön egy teherautó házulról?
Azért akadékoskodott, mert nem akart meghalni. Hiába a hátulról érkező a hibás, ha titeket lapított volna ki.
Nem szabad nyakra - főre rugdosni a féket. Az esetek többségében kormányzással, kisebb fékezéssel kezelhető a helyzet.
Igaz az is, amit a 3-as mond, meg igaz az is, amit a KRESZ vizsgára már meg kellett, hogy tanulj: vészfékezni csak közvetlen balesethelyzet elkerülése érdekében szabad. Nem vághatod be a satuféket csak úgy, 90nél.
A dülöngélő bringás elég rizikós terület. De ha csak nincs videófelvételed az esetről, akkor nem fogjuk tudni eldönteni, hogy indokolt volt-e a féked, így ebben az esetben az oktatódnak adok helyt, mivel ő személyesen látta az esetet és nagyobb a vezetési rutinja, mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!