Megbüntethetnek azért, hogyha a láthatósági mellény nem rajtam van hanem pl. :bicikli csomagtartójára van rákötve?
a szabály szerint a kerékpárt hajtó személynek láthatósági mellényt kell viselnie
ha a csomagtartón van, akkor nem viseled, szóval büntethetnek
Hát olyanom nem nagyon van.Világosabb ruhám van de azon nincs fényvisszaverő elem.
Csak azért is megkérdeztem ezt a kérdést, mert valahol olvastam hogy nem kötelező csak akkor ha korlátozott a látási viszony.Másik helyen meg már kötelező volt..
Csak lakott területen kívül és ott is csak akkor, ha rosszak a látási viszonyok.
De ha nehezen vagy látható, akkor célszerű lakott területen is használni, a saját érdekedben.
KRESZ 54. paragraqfusból:
(6)A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson
a) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és
b) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot)
visel.
Tehát mind az a), mind a b) pontot csak éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kell betartani.
Ha nappal megbüntet a rendőr, akkor jelentsd fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!