Ki volt a hibás? (biciklis "baleset")
Egy bicilis ment előttem,amikor le szerettem volna térni a másik utcába,ezért jobbról kicsit megelőztem,de jócskán volt köztünk hely.De a biciklis nem figyelt oda(itt megjegyezném,hogy telefonált...),és közelebb jött hozzám,ezért összeütköztünk,ő majdnem elesett.
Elkezdte leordítani a fejem,és káromkodott,mint egy paraszt vénember.(mondjuk az is volt)Utána elmentem,nem törödtem vele...
Kicsit azért elgondolkodtam az eseten,és nem tudom,hogy ő volt-e a hibás,vagy én...
Csináltam egy ábrát,amin megpróbáltam szemléltetni,hogy hogy is történt az egész.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Is-is.
Ő telefonált, te meg jobbról előztél, ami nem éppen ideális..ennyi távon eltötyöghettél volna már mögötte, nem kilométerekről van szó. Ő viszont reflexből húzódott lejjebb, mert így szokás ha autóst hallasz magad mögött biciklis és gyalogosként is.
"ezért jobbról kicsit megelőztem"
Nincs is mit mondanom erre.
te vagy a hibás, mert jobbról előztél, ami tilos. Neked KELL ismerned a KRESZ-t, neki sajnos nem. És te vagy az erősebb járművel, tehát neked kell vigyáznod rá. És persze cserbenhagyás.
Németországban ezért a jogosítványodat elvennék, Jól megbüntetnének és a cserbenhagyásért még be is zárnának. Imádkozz, hogy ne jelentsen fel.
Jobbról előzés miatt Te vagy a hibás, a biciklisnek, viszont nem az útközepén kellett volna masírozni, hanem jobb szélen.
"Neked KELL ismerned a KRESZ-t, neki sajnos nem."
A nem tudás nem mentesít, a kresz egy törvény ami mindenkire kötelező aki részt vesz a közlekedésben, a biciklisnek épp úgy, ahogy az autósnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!