Hogyan is van az a törvény?
A láthatósági mellény viselésének törvénye az amit nem értek. Pontosabban azt nem tudom hogy biciklisnek mikor kötelező.
Ahogy én tudom: Éjszaka, illetve nappal lakott területen kívűl rossz látási viszonyok mellett.
Ahogy mástól hallottam: Lakott területen kívűl éjjel-nappal.
Valaki le tudná írni, hogy pontosan mikor kötelező egy biciklisnek?
Így van. Viszont szerintem az a legjobb ha mindig mindenhol rajtad van.
"- A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek – lakott területen kívül – fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie."
Na találtam valamit itt:
Így szól a szöveg:
A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.
Ezt sem értem teljesen. A végén kint van hogy lakott területen kívűl, de az elején meg az van hogy éjjel és rossz látási viszonyok között. Vagy ez csak a világításra vonatkozik. Valaki léci segítsen ebből kihámozni a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!