Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért félnek az emberek...

Miért félnek az emberek annyira a traffipaxtól? Nem lenne egyszerűbb nem gyorsan hajtani?

Figyelt kérdés
Amikor a rádióban bemondják, hogy hol mérnek, akkor kicsit mindig értetlenséggel vegyes bosszúságot érzek. Én mindig mindenhol betartom a sebességhatárokat, ezért nem igazán értem, miért jelentik be. Vagy, hogy mi olyan nagy szám a traffipaxon. Engem hidegen hagy, úgyse büntetnek meg, mert nem csak ott tartom be a szabályt, ahol mérnek, hanem mindenhol. Mérni csak azt kell, aki szabályt szeg, tehát tkp. a traffipax a szabályszegőket szűri ki. Tehát amikor a rádióban bejelentik, hogy hol mérnek, és megköszöni a rádiós az infót, azzal megerősíti, hogy ez hasznos információ, azaz a szabályszegés oldalára áll. Nem vagyok rendőr, sem tintanyaló, se buzgómócsing, csak egyszerűen sosem értettem, miért ez a nagy hűhó a mérés körül, és miért nem tartjuk be a szabályokat. Nem értem a hozzáállást. Ha a piros lámpát, sorompólezárást, egyirányú utcát komolyan vesszük, akkor a sebességkorlátozást miért nem? Szerintem elég szégyen, hogy ki kell települnie a rendőrségnek csomó helyre mérni, mert ez azt jelenti, hogy ennyi a szabályszegő. És nem azért mondom ezt, mert ez a heppem, hanem mert tudom, hogy okkal teszik ki a táblákat. Egy 50 km/h-val haladó 2 tonnás jármű nem játék. Sokszor elfelejtjük, hogy már a 30 km/h is komoly sebesség és hogy több tonnás eszközöket mozgatunk.
2013. jún. 8. 20:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%
Ritkán megyek hosszabb távra, ezért nem szoktam pályamatricát sem venni. De ha megyek valahová akkor be szoktam tartani a sebességet, már csak azért is mert 90-nél 4.5-öt fogyaszt a kocsim, 130-nál meg 6.3-at. Az majdnem másfélszeres különbség, és ez nekem már számít. Így ideálisan fogyaszt a kocsim, és még büntetési csekket sem kapok.
2013. jún. 9. 15:12
 12/19 A kérdező kommentje:

"Nézzük ausztriát: lakott területen kívül 100->korrekt, lakotton 50, de itt kettéágazik, van egy rakás kis település, ahol a falutáblán kint egy 70-es tábla is, ezek általában kis települések, olyan mint amit írtam fentebb, viszont vannak a nagyobb települések, pár helyen az egész településre vonatkozó 30-as tábla, viszont legtöbb esetben 50, és néhány 'húzósabb' helyen, mint pl. iskola közelében, tényleges falu központban 30-as tábla.

szerinted melyik megoldás a korrektebb?"

Nem tudom, nem vagyok közlekedési szakértő. Nem hiszem, hogy az én véleményem számít ebben a kérdésben.

"ja hogy ők tudnak közlekedni? ha itt is ilyen lenne, talán másképp működne a dolog...kitudja, meg kellene próbálni. "

Ki tudja, akkor talán próbáljuk meg! Nem tudom, kettőnk közül ki érvel a szabályok betartása mellett. Te most ezzel magadat szólod le? Nyavajog mindenki, hogy "Nyugaton bezzeg jobban közlekednek, csak hát itt Magyarországon..." közben meg ők nem tartják be a sebességkorlátozást. Ott azért működik, mert az emberek betartják. Ha azt akarod, hogy itt működjön, akkor első lépésként mondjuk kezdj el szabályosan közlekedni.

2013. jún. 9. 19:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Hiába van jobb technika az autókban, ugyanúgy emberek vezetik azt.
2013. jún. 9. 21:31
 14/19 anonim ***** válasza:
Egy ideje külföldön élek, így nem garantálom, hogy igaz, amit leírok, de pl. Pécsett mindig 70-re van (vagyis volt) belőve a zöldhullám. Onnatól lehet gondolkodni: megállsz minden lámpánál benzingőzt pöfékelni a belváros amúgy se patyolattiszta levegőjébe, vay felveszed a tempót, ahogy más is.
2013. jún. 10. 17:20
 15/19 anonim ***** válasza:
kérdező, hiába akarsz okosnak látszani, attól még semmit se értesz sz egészhez :))
2013. jún. 11. 14:32
 16/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: értem, akkor most gyere, és hozd el ide a tudásod fényét, világosíts fel minket mindenről! Vagy csak annyi a tudásod, hogy idejössz és ideböfögsz valami egysoros beszólást úgy, hogy itt már előtted két oldalon keresztül mi hosszú kommentekben vitatkoztunk? Ha te jobban értesz hozzál, halljuk, kíváncsian várjuk! Ha nem, akkor kussolj!
2013. jún. 12. 08:54
 17/19 anonim ***** válasza:
79%
én inkább nem vívok szellemi párbajt fegyvertelen emberekkel
2013. jún. 12. 10:40
 18/19 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező elég naív vagy már bocsi. Az emberek többsége nem azért fél a traffipaxtól mert száguldozik, hanem a sunyi alattomos mérésektől fél. Például kinn felejtett 30as táblánál való mérés, fűbe/kerítés mögé rejtett traffipax, indokolatlanul kis sebesség limit (nyíl egyenes úton 50)...stb Érted?
2013. júl. 15. 10:51
 19/19 anonim ***** válasza:
89%
ráadásul sokszor a tötymörgő, hajszálpontosan mindent betartó idióták miatt torlódás, sőt baleset!
2013. júl. 15. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!