Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért anyáznak az autósok...

Miért anyáznak az autósok sokszor ha szabályszerűen átmegyek a zebrán?

Figyelt kérdés
nem értem ezt, és egyre jobban idegesít mert sokszor történt, hogy teljesen szabályosan közlekedem, erre dudálnak rám meg leanyáznak a zebrán, pedig nem is "csigáskodom", nem megyek lassan.

2013. jún. 4. 21:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A lassításra valóban csak kevesen szoktak elindulni. Ha látom hogy nem indul el akkor villantani szoktam egyet, 90%-ban értik a jelzést, és átérnek előttem úgy hogy nem kell állóra lassulnom.
2013. jún. 5. 12:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Meglátásom szerint a bizonytalankodó gyalogosok kisebb hányada az, aki alkatilag ilyen. A többit az autósok „nevelték” ilyenné. Tíz autósból 9 nem foglalkozik a gyalogos elsőbbségével, se ennek legalább a fele még jogkövetőnek is hiszi magát. Azaz úgy tudja, hogy a gyalogosnak csak akkor van elsőbbsége, ha az már lelépett a járdáról.

Vannak autósok, akik tényleg úgy viselkednek a zebránál, ahogyan kell. Mások meg még vele sem törődnek. Körbeautózzák, ledudálják, ellenirányból akkor sem állnak meg, ha a gyalogos már az úttesten van.

2013. jún. 5. 13:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

nem kell, hogy lelépjen a járdáról, elég, ha "ráutaló magatartást" tanusít...már akkor tanácsos lassítani, vagy megállni... a gubanc akkor van, ha a kedves gyalogló a járdaszélen elkezd telefonálni, vagy rágyújt, és csak áll, de úgy, mintha át akarna menni... aztán csodálkozik..

ne mutass be, hanem pókerarccal menj át...

2013. jún. 5. 13:28
 14/17 A kérdező kommentje:

egy előbbi kérdésre válaszolva nem, nincsenek bokrok a közelben, tökéletesen lehet látni minden gyalogost a problémás zebránál (már ahol legtöbbször volt ilyen).

én általában körbenézek, ha közelinek ítélem meg az autót akkor elengedem, nem lépek le mikor tudom hogy 2 mp múlva már itt sincs, de mikor eleve lassan jön (merthogy itt buszmegálló is van nem messze), akkor ne azt várjam már hogy ugyan kedves autós légyszives menjél már, céltudatosan megyek előre szemmel tartva a kocsit.

aztán mégis dudálás, anyázás.

2013. jún. 6. 20:34
 15/17 anonim ***** válasza:
Valamit nagyon balf@szul csinálsz, mert érdekes módon engem még sosem dudáltak le.
2013. jún. 6. 21:04
 16/17 A kérdező kommentje:
máshol egyébként engem sem, valahogy csak Csepelen van ez folyton..
2013. jún. 6. 21:10
 17/17 anonim ***** válasza:

Csepel belvárosa igencsak forgalmas hely...mindenki siet vagy a hév-hez, vagy onnan a buszokhoz..de a többi hely is nagyon forgalmas...veszélyes a meki környéke,ott az orvosi rendelő is, no és a piac is befigyel...ebből ered, hogy sokkal nagyobb az esélyed valamilyen gyökérrel találkoznod..mert mindenki siet...siet..siet..(persze, ez így van rendjén, de azért a gyalogosra vigyázni kellene)

...közlekedj, ahogy eddig...

2013. jún. 7. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!