Nagyon nem megy a vezetés. Mit tegyek?
Nos van egy kis problémám. A B kategóriát próbálom megszerezni. Augusztusba kezdtem neki, a kresz vizsgán átmentem 70 ponttal, majd jött a rutin ott is elsőre.
Bár rutin gyakorlat előtt soha nem vezettem autót, ezért nagyon féltem tőle, és eleinte az sem ment annyira. Most forgalomba vagyok. 18 órát vezethetek ott, eddig levezettem 16-ot. Jövőhét pénteken vizsgázok, legközelebb már csak csütörtökön tudok 1,5 órát.
Forgalom nekem nagyon rosszul megy. Gyakorlatok közben nem egyszer avatkozik bele az oktatóm. Ha nincs, simán elütöttem volna vagy 10 gyalogost. Az elsőbbség adásokkal is gondjaim vannak, lassan reagálok, és van amit szinte nem veszek észre. Táblát vagy autót. Igyekszem, hogy jobban menjen, de ilyenkor már azért jól kellene mennie, de nagyon nem megy. Igazából nem is érdekel annyira, soha nem vonzottak az autók fiú létemre. Meg már a vezetést is eléggé megutáltam. Most már kénytelen vagyok végig csinálni. Talán ha még olyan 15-20 órát tudnék vezetni, akkor talán jobban menne, de erre egyáltalán nincs már keretem. Apám autójával meg nem mászkálhatok se a városba se máshol.
A jelek szerint hiába sikerült a vizsga azt kell mondjam hogy ami nem megy ne erőltesd. Nem való mindenkinek a vezetés. Sajnos ezt sokan elfelejtik.
Lehet hogy kínkeservesen átnyomtak a vizsgán de ez egyáltalán nem azt jelenti hogy alkalmas vagy rá. Ezek után nem lesz melletted oktató, akkor ki fog helyetted fékezni? Mondod hogy nem veszel észre dolgokat?! Ha elmélázol és elcsapsz egy gyereket akkor lehet hogy megúsznád 2-4 év felfüggesztettel de a lelkiismereteddel is el tudnál ilyen könnyen számolni?
Az elmondottak alapján fizikailag nem vagy alkalmas (sajnos ezt ma nem szűrik eléggé szigorúan) arra hogy vezess. Nem te tehetsz róla de ha tudod és ezek után is erőlteted akkor az már a te hibád.
Légy szíves legyél körültekintő.
nem mentem át a vizsgán, ezt le is írtam. Azt meg miből állapítod meg, hogy nem vagyok rá alkalmas?
Talán gyakorlás? Te úgy kezdted a vezetést, hogy tip-top ment minden hiba nélkül? na látod...
Őszintén szólva én elsőre átmentem mindenből. Ha jól emlékszem akkor elméletin volt egy hibám. De ennek majd 10 éve. Azóta is napi szinten minimum 30-40 km-ert vezetek városban (eddig baleset nélkül).
Hidd el sok olyan emberrel futottam össze hogy látszódott rajta hogy nem ura a helyzetnek. Pár száz métert megyek mögötte és egész egyszerűen lerí az út tartásáról a kereszteződésben való tehetetlenségéről hogy retteg. Vagy lehet nem retteg de érződik hogy nem neki való. Az ilyen ember meg kiszámíthatatlan. Ennél meg kevés veszélyesebb dolog van az utakon.
Nem elkeseríteni akartalak de vannak dolgok amik nehezen változnak meg. Lehetsz idővel magabiztosabb, ha kitartó vagy biztosan el tudsz majd boldogulni de ez szerintem kevés.
Valahogy idejutottam ebbe a topicba. Pár év eltelt már mióta írtál.
Adtak neked hideget és meleget is, volt aki eltanácsolt a vezetéstől.
Érdekelne, hogy mi a helyzet arra? Vezetsz még? sokat, keveset? hogy megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!