Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagyon nem megy a vezetés....

Nagyon nem megy a vezetés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nos van egy kis problémám. A B kategóriát próbálom megszerezni. Augusztusba kezdtem neki, a kresz vizsgán átmentem 70 ponttal, majd jött a rutin ott is elsőre.

Bár rutin gyakorlat előtt soha nem vezettem autót, ezért nagyon féltem tőle, és eleinte az sem ment annyira. Most forgalomba vagyok. 18 órát vezethetek ott, eddig levezettem 16-ot. Jövőhét pénteken vizsgázok, legközelebb már csak csütörtökön tudok 1,5 órát.

Forgalom nekem nagyon rosszul megy. Gyakorlatok közben nem egyszer avatkozik bele az oktatóm. Ha nincs, simán elütöttem volna vagy 10 gyalogost. Az elsőbbség adásokkal is gondjaim vannak, lassan reagálok, és van amit szinte nem veszek észre. Táblát vagy autót. Igyekszem, hogy jobban menjen, de ilyenkor már azért jól kellene mennie, de nagyon nem megy. Igazából nem is érdekel annyira, soha nem vonzottak az autók fiú létemre. Meg már a vezetést is eléggé megutáltam. Most már kénytelen vagyok végig csinálni. Talán ha még olyan 15-20 órát tudnék vezetni, akkor talán jobban menne, de erre egyáltalán nincs már keretem. Apám autójával meg nem mászkálhatok se a városba se máshol.

2009. okt. 7. 17:32
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Az utolsó komment teljesen jogos, igazából azon keseredtem el nagyon, mikor nem vettem észre a jobbról érkezőt, és simán bekanyarodtam volna. Pedig néztem jobbra is. Persze oktatóm fékezett le.

Ezek után így eleve hogyan vezessek egyedül... :S

Szóval az is lehet, hogy ilyen téren tényleg gondjaim vannak.

2009. okt. 7. 20:07
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg kreatívan gondolkodni és odafigyelni, tudom hogy könnyű azt mondani, de miaz hogy majdnem elütöttem 10 gyalogost. K.rvára egyértelmű az a tábla ami jelzi a gyalogosátkelőhelyet, mégha a csíkok nem is látszanak. Figyeljed a táblákat, meg mindent! Ha gyalogos átkelőhely van azt úgy kell megközelíteni hogy el tudd engedni a gyalogost. Ha bemész egy kereszteződésbe ahol nem lámpa van, nézz szét normálisan, ha nem látsz ki akkor állj meg és szard le hogy csak elsőbbségadás tábla van, nézz szét normálisan. Ha stopvonal van főleg állj meg. Én nem ma kezdtem de sok helyen látok olyat ahol elsőbbségadás tábla van és minimum kellene egy stop tábla, és ahol stop tábla van feleslegesen mert nagyon jól belátható, de az akkor is stoptábla. Azt se felejtsd el hogy lakott területen belül a busznak elsőbbsége van ha el akar indulni a megállóból, irányjelez, ki kell engedni. A telezöldnél is nagyon figyelj oda. Útkereszteződésben zöld lámpánál sem árt szétnézni, jöhet megkülönböztető jelzést használó autó, meg kell állni, elengedni. De eleve azzal kellett volna kezdenem, hogy f.száúl lődd be a bal oldali tükröt és a középsőt hogy láss is benne és folyamatosan figyeld vezetés közben, ott kezdődne az egész! Nem írhatok ide regényt, érdemes átnézni a kreszt részletesen, és alkalmazni, ha meghúznak, Ne úgy legyen! akkor meg kell oldani a pótórát és odafigyelni mindenre.
2009. okt. 8. 01:41
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

A "lebeszélős" vagyok.

Vezetés közben semmi másra ne figyelj. Én se szoktam beszélgetni se, meg semmit (mondjuk engem az kapcsol ki a leginkább, imádok vezetni).

Figyeld magad előtt az utat. Ha tábla van,úgyis észreveszed, duplasávos utakon úgyis lámpák vannak.

A magad előtt lévő utat figyeld elsődlegesen, kicsit jobbra-balra, és időnként a visszapillantóba is nézz bele. Ne görcsölj rajta, és ne tereld el a figyelmedet.

Melyik városban tanulsz, ha szabad tudni?

2009. okt. 8. 11:21
 14/32 A kérdező kommentje:

Vácon vagyok, és igazából a városi közlekedéssel vannak gondok. Pl. a táblákat néha tényleg elfejetem megnézni, mert figyelek a váltásra a sebességre, meg esetleg jön-e valaki. Ezért pl. nem tudom, hogy egyirányú-e vagy sem.

Ám országúti vezetésnél meg félek, mert nekem az a 90 marha sok... :D

2009. okt. 8. 11:56
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem plusz 30 órám volt kb összessen rutinnal, forgalmival együtt. A forgalmi csak 3. alkalommal sikerült, bár augusztustól novemberig autóba sem ültem, mert az oktatóm külföldön volt, utána beültem vettem 2 plusz órát (Előtte augusztusban amikor utoljára vezettem meghúztak rutinon) és simán átmentem a vizsgán.

Nem tudom, nekem valahogy jót tett a szünet.

2009. okt. 8. 12:04
 16/32 anonim ***** válasza:
85%

A váltásra és a sebességre ne figyelj. Bízd az ösztöneidre. Váltani amúgy rohadt egyszerű

1->2: balra húzva tartod, és hátrahúzod

2->3: előrefelé megnyomod, magától kipattan középre, és felcsúszik háromba

3->4: hátrafelé lehúzod

Hogy mikor válts? Nagyon egyszerű. Érezni fogod azt a pontot, amikor az autó elkezd "húzni". Ott még egy kicsit nyomjad abban a sebességben, majd váltás. A sebességre ne figyelj, négyesben kicsi gázzal menj, és 50 körül leszel. Kicsit időnként rásandítasz a mérőre, és annyi.

Az a 90 meg bőven jó. Nem véletlenül azok a sebességhatárok, amik. Vészhelyzetben az a lényeg, hogy taposs a fékbe, válts vissza háromba, és engedd fel a kuplungot. Egy pillanat alatt megfog az autó 90-ről is.

A félelmeidet meg tedd félre. Ott van melletted az oktató, ha gebasz van. Vácot nem ismerem, nem tudom a hely sajátosságait...

Lényeg a lényeg: CSAK az útra és a táblákra figyelj. Minden más ösztönből menni fog, vagy az oktató rádszól, ha gyorsan mész. Hidd el, menni fog ;)

üdv, lebeszélős

2009. okt. 8. 15:25
 17/32 anonim ***** válasza:
45%

A leírtak alapján ne vezess.

Talán idővel elmúlik ez a 'bambaságod', de amíg az anyósülésen észre nem veszed magadon, hogy képes vagy követni az eseményeket, addig a volán mögött ülve valóban közveszélyes volna forgalomban haladnod.

2009. okt. 13. 15:52
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a kezeléssel vannak gondok, akkor plusz órát kell venned, de valami más oktatótól, ugyanis nem igényelhetne eddigre a váltás akkora figyelmet, hogy emiatt a forgalomra ne figyelj. Apád elmagyarázhatná a váltó járását, ha ezt megértenéd, arra már nem nézegetnél, max egy pillantásnyit. Amúgy pedig nem durván szépen meg lehet forgatni a motort, nem kell 30-nál 4-est váltani szerintem. Nincs valaki, aki ezekre a dolgokra megtanítana? Mert eszerint azon vérzel el, hogy a kezelés

nem megy készségszinten és ez figyelmet von el a tényleg fontos dolgokról.

2009. okt. 13. 16:01
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is nemsokára vizsgázom forgalomban... Van, hogy engem is minden más lefoglal és a táblát észre sem veszem... Ha ennyire normális az oktatód, kérd meg, hogy írja le az útvonalakat ahol esetleg vizsgázhatsz. (Utca neveket ahol végigmentek) Pl szombaton indulj el és sétálj végig!!! Nem vicc! Rengeteg időd lesz megnézni a táblákat, "átlátni" azt a helyet, ahol vezetni fogsz! Sorold magadban, hogy hol, milyen szabály szerint kell közlekedned és, hogy miért. A kresz vizsgám nekem is jól ment, fejben tudom amit tudnom kell, de forgalomban még én is nehezebben ismerem fel. Szerintem a helyzetfelismerés a lényeg... Írtad, hogy nem vagy anyagilag eleresztve, de, ha esetleg most buknál, igenis szánj rá még pénzt, kérj pótórákat! Ha ennyit beleöltél, akkor legyen is értelme. Sok sikert!
2009. okt. 20. 00:22
 20/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pénteken volt a vizsgám.

Nos a vezetéssel nem volt gondom, mivel jó kedvem volt, és tetszett is akkor a vezetést, ezért nagyon jól ment. A vizsgabiztos is mondta, hogy nagyon szépen vezettem.

Egyet rontottam el, az a párhuzamos parkolás volt. Igen tudom, hogy könnyű, de valami miatt, én sem értem miért, egyszerűen nem tudtam beállni normálisan. Igazából nem gond, majd legközelebb...

2009. okt. 20. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!