Ti tolerálnátok ezt?
Figyelt kérdés
Azon gondolkozom, hogy vajon idegesítem-e a közlekedő többi részvevőit azzal, ha meglátom 200-300m-rel a kereszteződéstől visszább, hogy piros van, akkor már elkezdtek motorfékezni, és lassulni, és ilyenkor ha azt nézzük, kb 40-30-20 km/h-val megyek. Elvileg ugye nincs értelme padlógázt nyomni azért, hogy megkelljen állni a pirosnál, helyette gurulok, és mire odaérek akkor vált zöldre, akkor meg már felgyorsulhatok.
Titeket ez zavar? Feltartásként kezelitek?
2013. máj. 29. 13:10
11/16 A kérdező kommentje:
Értem, bár azt nem, hogy miért.
Köszönöm!
2013. máj. 29. 18:49
12/16 anonim 

válasza:

Pirosnál nem zavar, énis szoktam így. kímélem a féket és spórolok a benzinnel. Engem inkább az zavar amikor mennék le a dombon motorfékkel és előttem a marhák fékezgetnek, ezért nekem is fékezni kell, ahelyett, hogy visszaváltana és szépen gurulna...
13/16 anonim 

válasza:

Én is így szoktam ,drága a benzin , motorfékezve meg nem fogyaszt a kocsi. Minek rohanjak bele a pirosba? Semmi értelme. Azon röhögök mikor többsávoson elhúz mellettem a másik ezerrel és aztán állóra fékez a pirosnál, aztán simán beelőzöm ,mert én lendületből elmegyek mellette. És ezt végigjátszák lámpákon keresztül és nem tűnik fel nekik ,hogy nem jutnak előrébb.
14/16 anonim válasza:
helyesen teszed!! :) így kevesebett fogaszt a kocsi
15/16 anonim 

válasza:

Ismerem a szitut, egy 48 éves Volgával járok, elég sokat eszik, és nincs kedvem folyton benzint rakosgatni bele, így a vezetési stílust próbálom alakítani a békebeli menethez. A legszebb pillanat, amikor a másodpercek alatt 100-ra gyorsuló könnyűszerkezetes lófejű "gyerekek" gülü-tekintettel bámulnak a pirosnál, amikor komótos 40-es tempóban elhúzok mellettük, ügyesen beszabályozott lámpamenettel. :D Jól csinálod, kíméled a motort, a fogyasztást, kíméled a féket, akinek nem tetszik, az meg bekaphatja, vagy váltson csatornát :D
16/16 anonim 

válasza:

Kis kiegészítés az előzőhöz: egy "mai" jól gyorsuló kocsival mértem össze a régi típusú Volgám. Ugyanabban az időtartományban, ugyanazon az útvonalon hagyományos, és laza vezetési stílusban. A Volga 52 perc alatt ment át Budapesten, a mai szuperkocsi (egy kabrió BMW volt) 49... 3 percet nyertem majd egy órás távon "ökörködős" személyautóval. Ennyit a forgalom ritmusáról, és a lassú menetről. Ezt hogy magyarázzák ki az okoskodók? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!