Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jogsi nélküli motorozás?

Jogsi nélküli motorozás?

Figyelt kérdés

Tudom, van már kismillió ilyen kérdés. De. Ha én apummal kimegyek egy Simsonnal a világ végére (egy erdő melletti kis út, nem magánút, de még egy lepke sem jár ott), ami régen szemétlerakó hely volt, és autó elől alapból el van zárva, akkor belémköthet a rendőr? - Sisak van, motor műszakilag ok, papírok is rendben vannak, apum meg ott lenne. Ha mégis arra tévedne a rendőr (amilyen szerencsém van), akkor lehet valami gond?

Mellesleg nem értem, hogy miért fáj az, ha egy teljesen elhagyatott úton gyakorol valaki, ahol tényleg SENKIT nem veszélyeztet az ég egy adta világon, még a virágokat sem, mert az sincs, és balesetet sem tud okozni, meg kárt sem semmiben. Azt aláírom ha forgalmas közúton, vagy parkolóban gyakorol az ember, de még egy ilyen úton is belekötnének... Sajnos jogosítvány az álom marad, amíg nem megyek el dolgozni, mert a szüleim nem tudják fizetni.

2013. ápr. 21. 15:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Ez rendőr függő én is jogsi nélkül kezdtem 1 hajszálon múlt h meg büntessenek. ha a rendőr olyan akkor igyis úgyis meg basz ha meg normális akkor el nézi.
2013. ápr. 21. 15:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy nálunk nem lehet rajtuk eligazodni. Mert még azokat is büntetik orrba-szájba akiknek nincs lámpájuk a biciklin (mondjuk, ez teljesen jogos, és én is gyűlölöm aki 500Ft-ért nem tud venni egy nyomorult első-hátsó lámpát), de ebből kiindulva szerintem én sem úsznám meg egy ejnye-bejnyével. :(
2013. ápr. 21. 15:58
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem fog arra semmilyen rendőr megbüntetni.
2013. ápr. 21. 16:16
 4/13 anonim ***** válasza:

"ami régen szemétlerakó hely volt, és autó elől alapból el van zárva"

Ha ez igaz, akkor elvileg közforgalom elől elzárt magánterület, ahol (a tulajdonos engedélyével) motorozhatsz jogsi nélkül!

2013. ápr. 21. 16:48
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
magán területen sem motorozhatsz jogsi nélkül nekem ezt rendőr mondta.
2013. ápr. 21. 17:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Az odajutás viszont közúton történik (gondolom), ott - ha nem haver a rendőr - nagyon ráfázhattok.
2013. ápr. 21. 18:54
 7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: Tolja apum odáig. :D Szerintem onnantól kezdve sokat nem szólhat. :) Papírok logikusan nála vannak, meg a sisak is addig.
2013. ápr. 21. 18:58
 8/13 anonim ***** válasza:

"Tolja apum odáig."

Ha esze van és jogsija is, akkor bolond lenne tolni!

:D

2013. ápr. 21. 21:23
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

"magán területen sem motorozhatsz jogsi nélkül nekem ezt rendőr mondta."

Az a rendőr se tudta akkor a jogszabályokat!

A közforgalom elől elzárt magánterületen nem érvényes a KRESZ!

2013. ápr. 21. 21:24
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha forgalom elől elzárt terület akkor lehet ott lenni, de mi értelme?

Én inkább apud helyében keresnék egy oktatópályát, és megkérném a vezetőt, hogy hagy gyakorolhasson a gyerek egyeztetett időpontban, mert a földúton vánszorgásnak semmi köze a gyakorláshoz.

2013. ápr. 23. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!