Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a jó abban, a motorosoknak,...

Mi a jó abban, a motorosoknak, hogy városban menjenek 100zat? Nem rizikós az?

Figyelt kérdés

Én nem motorozok, de ismerek pár embert, aki igen. És akinek sportmotorja van, az meg szokta huzatni városban is.

Szoktam hallani, hogy mesélik, hogy a Kerepesin mentek 11 zel.

Meg más utcákban 80-90el.

Mi a jó abban?

Nem veszélyes motorral ilyen helyeken ilyen gyorsan menni?

Mert a motor kicsi, és sokan észre se veszik, hogy jönnek...

Nem parás ilyen helyeken, ahol kifordulhat bármi figyelmetlen barom az ember elé, és akkor fékezzen le a motoros satura?

2013. ápr. 16. 16:46
 1/8 A kérdező kommentje:
110 zel*
2013. ápr. 16. 16:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem a figylemetlen barom a hibás, hanem a motoros. Mégis ki számít arra, hogy 200-mre jár vki és 1 mp múlva már ott van?
2013. ápr. 16. 18:06
 3/8 dirtboy ***** válasza:
pont azért csinálják mert adrenalid vadászok,ép hogy a veszély jelenléte az ami felpörgeti őket.
2013. ápr. 16. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Az ilyen emberek elég aljanép szerintem. Az egy dolog, hogy ő kockáztat aztán majd egy napon otthagy valami fontosat az útra kenődve, na de mi lesz azokkal akiket magával ránt? Lehet, hogy csak motor, de 100km/h sebességgel 200 kilónyi tömeg is nagyon kegyetlen.

Én motorozok, de nem érzem át az ilyen emberek mentalitását.

2013. ápr. 16. 20:42
 5/8 anonim ***** válasza:

De rizikós, hát hogyne lenne az. Nekem nincs gyors motorom, kb. 110 már a nagyon vége a szerkezetnek - de ezen is át lehet élni azt az élményt, amikor a sebességérzettől megemelkedik az adrenalinszint. Nekem ehhez valami árnyas út kell, ahol 90-nél is elég gyorsan változnak a fényviszonyok, akiknek gyors gépe van meg elég ha bárhol odahúznak.

Persze ehhez is hozzá lehet szokni, és akkor még gyorsabban akar menni a delikvens, vagy olyan környezetet választ, ahol gyorsabban történnek a változások: bent a városi forgalomban például.

De egy szint után nagyon rizikós: a múlt héten például egy kollégámmal üvöltöttem munka után, mert 70-nel mentem kocsival a városban, ő pedig a duplájával elment mellettem. Már minden lámpa sárga, ki tudja mikor lép le egy részeg, onnantól pedig meg is van a baj...

Fékezni? Hát, erről a témáról sokat lehetne beszélgetni - sok szituáció van, amikor nem lehetne megállni. A lelépő gyalogosok, és a satufékkel megálló 4 kerekűek a legjobbak: nekem is volt olyan, hogy a veszprémi elkerülőn félre kellett rántanom a mocit: lejtőn haladtunk, a Toyota előttem satuzott amint zöldről sárgára váltott a lámpa, én meg nem bírtam volna megállni. Jobb oldalon volt hely, elmentem a kocsi mellett, az eleje előtt másfél méterrel sikerült is megállni. Ha megtalálom a kocsi hátulját, akkor kb. pótkerékig benyomom a lökhárítót.

2013. máj. 13. 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:
30%

Én sem értem az ilyen embereket pedig én is ismerek egy párat .A gyors motor még nem feltétlenül jelenti a nagyobb "rajságot"(:D) Nekem 1000-es hayabusám van mégis ritkán lépem át a sebességhatárt és akkor se sokkal.

OFF: Agent K. Milyen motorod van?

2014. febr. 11. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
6-os xDD 1000-es hayabusa. a hayabusa 1300-as fiam. Kis hantaboy vagy te menjél aludni...
2014. dec. 16. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:
1000-es hayabusa :"D Azt hittem sirva fakadok :"D
2016. ápr. 26. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!