Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minek sötét ablakhoz még...

Minek sötét ablakhoz még napszemüveget hordani? Látni úgy valamit?

Figyelt kérdés

Be van sötétítve(fóliázva) egyik haverom kocsija. És még mellé napszemüveget vesz fel vezetéshez.

Nem sok kicsit 2x sötétebbben néz6i a tükröt, forgalmat?

OPk, szélvédőn nincs fólia, de ott meg van a napellenző.

Miértelme van sötétített ablakhoz még napszemüveg?

2013. ápr. 15. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tom, nekem nem sötétített, de láttam már olyat, hogy a menő tinigyerek este disco elől a sötétített üveghez vett fel napszemüveget. Nah az a gáz. Főleg szintem veszélyes is éjjel.
2013. ápr. 15. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Az oldalsó sötétített üveg a belátást akadályozza meg. Te is mondod, hogy elöl nincs fólia - mert ugye nem is lehet. A nap viszont süt szemből is, és sokszor hiába takarod ki a napellenzővel, olyan erős a fény, hogy zavaró. Ilyenkor jön a napgép. Persze lehet sima menőzés is...
2013. ápr. 15. 12:55
 3/6 anonim ***** válasza:
lehet hogy szemműtéte volt, amikor nekem volt, akkor én is napszemcsibe vezettem addig, amíg le nem ment teljesen a nap
2013. ápr. 15. 12:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem, már évek óta így vezet nyáron.
2013. ápr. 15. 12:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Látszik h nincs se jogsid, se vezetési tapasztalatod. Na de írod, hogy a szélvédő nincs besötétítve. Hát akkor pont azért kell napszemüveg. A napellenzőt pedig tudod mikor kell használni? Ha pont telibe süti a nap az ember szemét, akkor azt le kell hajtani, még napszemüvegben IS!!! De a napellenző nem helyettesíti a napszemüveget. A fólia pedig leginkább azért kerül fel sok autóra, hogy ne lássanak be. Nekem is be van sötétítve az összes ablak, mert utálom, ha mindenfélék beakarnak nézni lámpánál meg mittomén. Az egy intim szféra. A napszemüveg ettől függetlenül igenis kell erős napsütésben. Majd ha lesz jogsid, vezetsz, megérted. Sokkal jobb a szemnek és biztonságosabb is. Csomó baleset volt már amiatt, mert elvakította a nap a sofőrt. A forgalom és tükör nézésében pedig egyáltalán nem zavar.
2013. ápr. 15. 13:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Volt már napszemüveg a szemeden? :)
2013. ápr. 15. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!