Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért vannak akik ha beérnek...

Miért vannak akik ha beérnek engem, is tartják a sebességüket, szorosan hozzám?

Figyelt kérdés

Ha kikanyarodok egy főútra, és beérnek engem, mert még lassan megyek, nem 1mp alatt 50-nel, Ők akkor is nem vennék el a lábukat a gázról, és jönnek szorosan 1-2 méterre mögöttem.

Nem kanyarodok ki bárki elé csak úgy, hogy baleset legyen, hanem csak kifordulok, beérnek pár mp alatt, és mintha nem is lennék ott, ki se mentem volna eléjük ugyan azzal a sebességgel jönnek mögöttem.

Elém ha kijön valaki, lassítok, hogy ne menjek a nyakára.

Mások miért teszik ezt?

2013. ápr. 13. 08:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%
Mert h*lyél, k*csögök,és b*nkók az emberek
2013. ápr. 13. 08:20
 2/16 anonim ***** válasza:
Mert köcsögök. Bár, ha én kikanyarodok egy főútra, akkor nem nagyon szokott előfordulni, hogy utolérnek.
2013. ápr. 13. 08:27
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos van, aki zokon veszi, hogy kikanyarodtál elé, de igazából mi mást tudnál csinálni? Ilyenkor persze érdemes lehet kicsit intenzívebben gyorsítani, ezzel kicsit lehet oldani a feszültséget, de az is megoldás, hogy - ha adottak a biztonságos előzés feltételei - lehúzódsz és jobb indexszel jelzed, hogy elengeded. Jobb az ilyen türelmetlen türhőket magad előtt tudni, ez is a defenzív vezetés része.
2013. ápr. 13. 08:31
 4/16 anonim ***** válasza:

mert akadályozod

ha kifordulsz valaki elé, akkor gyorsíts rendesen, vagy várd meg míg elmegy

2013. ápr. 13. 08:35
 5/16 A kérdező kommentje:

Akadályozni, zavarni lehet. Nem veszélyeztetem.

Nem kell fékezniük, s satuzni, max a gázról elvenniük a lábukat 3mpre.

2013. ápr. 13. 08:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem vagy elég óvatos, vagy nem méred fel megfelelően a távolságokat és elég szorosan kanyarodsz ki más autósok elé.

Elém is van, hogy kikanyarodnak méghozzá elég neccesen, és mivel nem akarok satuféket nyomni, mert úgy ítélem meg, hogy azért az nem vészhelyzet, akkor általában csak úgy tudok lelassítani, hogy a következő pillanatban már ott vagyok a másik hátuljában, de utána vagy megelőzöm (ha lassan halad tovább), vagy növelem a követési távolságot.

Mindig a kikanyarodónak kell figyelmesnek és elővigyázatosnak lennie.

Jártam már úgy is, hogy satut kellett nyomnom országúton, kb. 100-ról, mert úgy döntött valaki, hogy egy mellékútról még befér elém és kerékcsikorgatva kivágott (ha egy belvárosi forgalomban akart volna bevágni, de országúton a hulyéje, egyszerűbb lett volna megvárni, míg elhaladok). Aztán csodálkozik, ha villognak és dudálnak rá. Idővel az ilyenek mind baleset részesei lesznek.

Szóval inkább várj, ritka forgalomban úgyis mindig jön egy jobb lehetőség, amikor a következő autó már elég messze van. Nagy forgalomban pedig a többi autós között lesz olyan biztos, aki beenged. Országúton meg egyenesen az életével játszik, aki nem elég óvatos.

2013. ápr. 13. 08:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Zavarni nem tilos, csak veszélyeztetni. Én ha kikanyarodok valaki elé, azért nyomom ahogy lehet, hogy ne kelljen neki nagyon lelassítania. Gyakran látok olyat, hogy autópályán, fél kilométer hosszú felhajtósávon az autós nem képes 85 - ig felgyorsítani - annyit megyek kamionnal - hanem a gyorsítósáv közepén kb. 60 - nal kiszédül elém, s nem érti miért megyek rá. Ha behúzódom a belsőbe, akkor meg felgyorsít 85 - 90 - re, és az istennek nem enged vissza, hálából, hogy segítettem besorolni neki. A csúcs mégsem ez, hanem azok, akik a autópálya felhajtó elején, az elsőbbségadás kötelező táblánál megállnak, s onnan sasolnak, szabad - e az út, lehet - e menni. Nem egy ilyet látni itthon és külföldön.
2013. ápr. 13. 09:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Erre rácsesztél, mert az akadályozás és zavarás csak akkor megengedett ha vészhelyzet elhárítása érdekében történik vagy ha a szabály egy egy konkrétan meghatározott manőver kapcsán lehetővé teszi. Minden más esetben tiltott. Bár szerintem te csak a zavarás fogalmát meríted ki, mivel az akadályozás az amikor hirtelen kell a másik félnek irányt illetve sebességek módosítania.

2. Ha már kikanyarodsz úgy hogy előre látod, a mögötted lévőnek lassítania kell akkor legyél már oly rendes hogy nyomsz egy kövér gázt hogy normálisan felgyorsuljál és a mögötted haladon is normálisan tudjon menni. Azt még én is meg szoktam érteni hogy valaki kikanyarodik elém, de amikor nekiáll tötyögni akkor hülyét kapok. (bár ilyenkor biztos ami biztos, lelassítok, nem hiányzik hogy még nyomjon egy kövér féket és belemenjek) Ezt már nem is a szabály végett tedd meg, egyszerűen csak idegesítő. Vagy ha nem akarsz gyorsítani akkor várd meg hogy elmegy.

2013. ápr. 13. 09:40
 9/16 A kérdező kommentje:

Jó, oké. De utálom, mikor jön a nagy sor, és van 1 kis távolság a kocsi között, és kikanyarodok, és nyomhatom fel a motort 2500fölé és még akkor is beérnek.

És ez 1,4es kocsi. Ha 1.9 es BMWvel mennék, akkor persze, hogy nem érnének be.

2013. ápr. 13. 10:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Váoh, 2500 fölé? Te aztán raj vagy :D Miért kínzod szegény benzin motort? Tessék neki fordulatot adni és nem fognak rád tapadni olyan gyorsan.
2013. ápr. 13. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!