Használjátok az autótokban a középső tükröt? Van egy ismerősöm, aki nem használja, hanem inkáb el is fordítja, hogy ne lásson benne semmit, mert szerinte idegesítő és felesleges.
Van, aki használja és van, aki nem. Aki sokat vezet teherautót, az nem használja, mert ott olyan nincs. Az ilyeneket néha idegesíti is a tükör. Én mondjuk szoktam használni, mert az autómon nincs jobb oldali külső tükör (nem is lehet rá szerelni), ezért jobbra hátra csak a belsőből látok. De ha olyan autóban ülök, ahol van jobb oldali tükör, akkor is szoktam a belsőt nézni, mert vannak helyzetek, mikor célszerűbb, mint a külsők.
De ha valaki nem használja, az sem baj, feltéve, hogy anélkül is biztonságosan tud közlekedni. Csak az szokott felidegesíteni, mikor önjelölt nagyokosok kioktatnak, hogy a belső tükör hülyeség, aki használja, az nem tud vezetni, mer' aki igazán tud, az csak a külsőket nézi.
A két külső tükörből mindent lehet látni amire szükség van, de ettől függetlenül én szoktam használni a belsőt is.
Ha a seggembe mászna egy mentő, akkor is látnám valamelyik külső tükörben, ha messzebb van, akkor pedig mindkettőből egyszerre is.
Én nem használom, akinek van egy kis térlátása, meg el tudja képzelni a dolgokat, össze tudja rakni fejben, annak bőven elég a két külső, de mit sem ér a két külső, ha nincs beállítva rendesen.
Amúgy engem is zavar egy bizonyos szinten, de nem fordítom el a fejem, de nem is nézek bele.
Középső tükör nem szükséges (sok autónál nem is lehet hátul kilátni), de ha van az autóban a használata előnyös.
A legjobb példa rá, amikor egy motoros előzni készül. Jobb oldalról átmegy bal szélre, ezt a mozgást könnyen észre lehet venni a középső tükörből. A két oldalsónál csak azt veszed észre, hogy eltűnt, aztán a másik oldalt feltűnt újra. Ez jóval kevesebb információ, mint amikor mindhárom tükörben leköveted a változást.
Én a tükröket a mögöttem haladó forgalom monitorozására használom, semmi másra. Erre viszont nagyon hasznos a középső.
Akik meg tükörből tolatnak... remélem titeket majd párszor fellöknek ilyen vezetők. Tükörből nem lehet biztonságosan hátramenetet végezni, túl nagy a holttér. Kár, hogy sokan ezt nem veszik tudomásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!