Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha előre látni hogy baleset...

Ha előre látni hogy baleset lesz, és nincs menekvés, akkor lehet valamit csinálni, hogy ne törjön össze mindenem?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy közúton mi amit lehet tenni, de autós videókban láttam, hogy a rallys pörgött az autóval, és elengedte a kormányt, és a karját magához szorította.

Gondolom, hogy ne törje el a karját a csapódásoktól, és ne üsse bele a semmibe.

Most közúton ha látom, hogy itt baleset lesz, akkor mit lehet tenni? Vagy teljesen mindegy?

Gondoltam arra, hogy ha frontális lesz, akkor kinyújtom a karom, és hátra dőlök, és erősen szorítom a kormányt, akkor lehet, hogy a testem nem kap akkora erőt.

De gondolom úgyse tudok sok mindent tenni sokszoros G erő ellen nem?

2013. márc. 19. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
nekem még azt tanították,hogy pl a frontálist,még úgy is kerülni kell,hogy inkább levisszük az útról a saját autónkat,csak ne frontális legyen az ütközés,
2013. márc. 19. 17:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Jójó, én se mennék bele senkibe, de ha nincs mit tenni, pl szembejönnek, oda nem mehetek, az út szélén meg korlát, vagy oszlop, vagy akármi...
2013. márc. 19. 17:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Pont az a legrosszabb, ha kitámasztasz. A feszülő izmok, ízületek sérülékenyebbek. Csakhogy az ember reflexből támaszt ki, így kell némi lélekjekenlét ahhoz, hogy a ralisokhoz hasonlóan felveszed a felsőtestedet védő pozíciót. De ezt tényleg csak akkor tedd, ha már nincs értelme a kormányzásnak!
2013. márc. 19. 17:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Az ülésedet is pont ezért kell úgy beállítani, hogy ne tudd kinyújtani a karod/lábad. Inkább törjön el egy végtag, minthogy átadd a válladra/csípődre az energiát.

Ha modern autóban ülsz, akkor markold erősen a kormányt, hogy a kezed ne csapódjon mindenfelé, a pirotechnikai övfeszítő majd gondoskodik a testedről.

2013. márc. 19. 18:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy írták előttem is az összes szakember azt szajkózza, hogy az ülés beállítása nagyon fontos. Egy jól beállított ülés távolság esetén nem tudsz kitámasztani, mert még padlóig taposott fék és kuplung pedál esetén sem egyenes a lábad, hanem egy kicsit be van hajlítva. A kormány markolása ha jól rémlik nem célszerű. Az ütközés hatására a kormányon visszafelé elég nagy erők ébredhetnek amik kitépik a kezedből a kormánykereket, azt meg nem köszönik meg az ujjaid. Ahogy kedves kérdező te is írod egy elkerülhetetlen ütközésben nem sokat tehetsz. A megelőzés számít a helyes ülés beállítás, a biztonsági öv használata. Aztán ha elkerülhetetlenül jön szembe egy másik autó, akkor kuplung kinyom és féket áttaposod a padlón, hogy a lehető leghatékonyabban lassuljon a kocsid.
2013. márc. 19. 19:01
 6/6 petizacc ***** válasza:
Az erős kormányszorításnál nagyobb hülyeség nincs! Eltörne mindkét karod, amíg a biztonsági öv kisebb sérülésekkel, de megfogna!
2013. márc. 19. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!