Képes fizikailag egy 100 férőhelyes utaszsállító gép fejjel-lefelé repülni?
Filmben láttam. Orsóba mentek vele, és fejjel-lefelé repültek vele.
Ez nem egy vadászgép, hanem egy utaszszállító repülő, amelyen 110 ember tartózkodott...
Képes fizikailag egy ekkora repülő fejjel-lefelé repülni hosszabb távon, zuhanás nélkül?
Hosszú távon nem lenne képes repülni. Üzemanyagot sem kapna és olajat sem. De egy átfordulást szerintem kibírna.
Ezt egyébként nem a Kényszerleszállás című filmben láttad?
Ott se bírta sokáig a gép.
Aerodinamikailag szerintem képes lenne fejjel lefelé repülni.
Viszont lehet hogy bejönne a 2. válaszadó sejtése és szétperegne a madárka.
Alapvetően hosszútávon nem képes rá. Ahogy írták előttem is, sem a tüzelőanyag rendszere nem műrepülésre van tervezve, se a kormányfelületek, azok mérete és kitéríthetőségének mértéke nem úgy van kialakítva, hogy egy ilyen manővert biztonságosan kivitelezhesse. De voltak balesetek, amikben ilyen nagy gépek a hátukra fordultak. Ezek jelentős része tragédiával végződött. De voltak kivételes esetek, amikor sikerült talpra tenni a gépet, volt elég magasságuk, hogy kimanőverezzék a szituációt. Azonban ezekben az esetekben a fellépő túlterhelés károsította a gép szerkezetét.
Viszont volt egy kísérlet, amiben egy vakmerő pilóta egy Boeing 707-el csinált egy palástorsót és túlélte a személyzet is és a pilóta is :).
Nem képes rá. A gép repülése a azon alapul, hogy a szárny felső részén az eleje íveltebb, és a mögötte lévő rész hirtelen lapos.
Alatta normális felülető a szárny. Mivel felül így több levegőt szorít ki mint alul, így vákuum keletkezik és a gépet repülésre késztetni. Fordított esetben pont fékezni a gépet a levegő, és még a gravitáció is húzná. Elég gyorsan lezuhanna, de szimulátorban persze lehetséges :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!