Köteles vagyok egy kereszteződésben mellém engedni a mögöttem lévőt?
Friss jogsis vagyok, és múltkor megsz*ptam.
Van egy T kereszteződés, ami kicsit szélsebb, behúzódtam balra, és előre gurultam amennyire nem megyek rá a sávra. Mögöttem lévő elörébb jött jobboldalt mellém gurult, és nem láttam tőle be balra... :S Sötétített üveggel. Közbe Ő láttam, hogy balról oké, és kikanyarodott. Na ezt megcsinálra még 6 autó, mind jobbra ment mögöttem. És kisteherautó, akkor azért nem láttam át jobbra... :S
És ott álltam több mint fél percet, mert nem mertem begurulni a sávba, mert sokan kanyarodnak le szűken, és elkasználnak engem.
Most ebből tanulva megcsináltam, hogy nem húzódtam be balra, és senki nem tudott mögöttem elmenni jobbra, amíg én ki nem fordultam.
Ez most nagy köcsögsaég az én részemről? Ilyenkor vberik a kormányt mögöttem, hogy "istenem! mi a f*szé tart fel ez a s*ggfej engem?"
De nem vagyok köteles balra húzódni, úgy, hogy melettem el tudjanak menni jobbra, és én meg maradjak ott, mert nem látok ki jobbra nem?
Próbàld meg ùgy, hogy te is jól jàrj ès a jobbra kikanyarodók is. Mivel mondtad, hogy amìg kikanyarodsz, 5-6 kanyarodik ki jobbra, gondolom elèg sürü a forgalom.
Ha a keresztezödès megengedi (nem egy föùtra mèsz lakott területen kìvül ahol 120szal mennek), akkor kinèzel balra (jobbra ugye nem làtsz a többiektöl), kiteszed a kocsi elejèt a màsik sàvig, ott elnèzel jobbra, ès ha szabad, akkor lehet menni.
Ez magyarorszàgon kivitelezhetö, mert ha làtjàk hogy màr fèlig àtjöttèl ès feltartanàd a szembeforgalmat, akkor beengednek. Ha nem teszed ki az elejèt akkor sokà jutsz ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!