Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mért vannak ilyen türelmetlen...

Mért vannak ilyen türelmetlen sofőrök és hogy kell kezelni őket?

Figyelt kérdés

Szerencsére eddig csak pár ilyennel találkoztam, akik például:

- 80-as tábla mellett ha nincs mód előzésre (pl 1+1 sávos osztott pálya) és 100-zal mész este sötétben rádtapadnak és elkezdenek villogni, majd ha nem vagy hajlandó a jogsidat kockára téve 150-nel menni felkapcsolt reflektorral jön utánad.

- Előre beláthatatlan kereszteződésnél a stoptáblánál egy pillanatra megállsz, majd mivel néhány tized másodpercbe telik hogy egyesbe rakd a váltót és felengedd a kuplungot ezért folyamatosan nyomják a dudát.

- Hasonló eset, körforgalomnál. A körforgalomba behajtás előtt, mivel a többiek általában az utolsó pillanatban rakják csak ki az indexet, megvárod, hogy egyértelművé váljon, hogy kihajtanak-e a elletted lévő kihajtón vagy jönnek tovább, így a KRESZ szerinti elsőbbséget megadod nekik és nem vágsz ki eléjük kockáztatva a saját és az autód épségét, emiatt a mögötted lévő megint csak rátapad a dudára.

Én elhiszem, hogy vannak akik sietnek, de ettől mit várnak? Nem hiszem, hogy az a néhány tized vagy maximum 1-2 másodperc olyan életbevágóan fontos lenne, hogy emiatt saját vagy más testi épségét veszélyeztetni kellene.

2013. márc. 7. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelmen kívül kell hagyni őket. Majd elmennek.
2013. márc. 7. 20:36
 2/10 szántóvető ***** válasza:
65%
hol közlekedsz?békés+csongrád megyében nem találkoztam még ilyen esetekkel.(pályán már szívóztak velem de ott én is hibás voltam)ekkora különbségek vannak országrészek között közlekedési morálban?
2013. márc. 7. 20:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Le kell tojni őket. Ha dudál, vedd hangosabbra a rádiót, és kész.
2013. márc. 7. 20:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Leggyakrabban Budapesten és környékén járok.

Pályán csak olyannal szoktam találkozni, hogy 160-180-nal húznak el mellettem. Ezt már megszoktam.

De ez a dudálgatás meg villogás picit idegesítő, de próbálok nem foglalkozni vele.

Pedig nekem is az átlagnál erősebb autóm van, 100 lóerő fölötti. Ha akarnám én is tudnám nyomni neki, meg az elsőbbségadást figyelmen kívül hagyni. De szerintem a figyelmes vezetés és a biztonság megéri azt a pár másodperces, perces késést. Legfeljebb annyival előbb indulok.

2013. márc. 7. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
"Mért vannak ilyen türelmetlen sofőrök "mert a jóléti társadalomban nem kell szarrá dolgoznia magát 2 esetleg 3 állásban.nem fáradtak,nem aggódnak a super munkahelyük elvesztése miatt ahol akár a minimálbért is megkereshetik,és talán azért mert nulla zéró a közlekedési morál Magyarországon de mit vársz?milyen kultúrát?30 retkes óra után vizsgára bocsájtanak sem előzni sem egyéb (pl autópálya nagy sebesség fel le) nem gyakoroltatják,18-20 éves debil kis narkós s.arháziak a fosláda 200.000. forintos autójával szerepelnek na próbálj meg közlekedni
2013. márc. 7. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

"Leggyakrabban Budapesten és környékén járok. "

Én minden nap, sosem dudálnak és villognak nekem hátulról :)

2013. márc. 8. 05:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet te is abba a hibába estél hogy nem vetted észre a betorkolló aszfaltos utat. És ugye onnantól kezdve 90km/h a megengedett sebesség. Sajnos itt a Balaton mellett sok ilyen van hogy kijön a településről és tartja tovább az 50km/h-t mert házak vannak az út mellett és ha megelőzöd neki áll feljebb.
2013. márc. 8. 06:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Budapesten és környékén járok én is, de soha nem történik ilyen velem. Talán változtassál egy kicsit a tempón;

Ha 100-nál jön a seggedben, lassíts 60-ra, had előzzön.

Ha dudál a STOP-nál, maradj még ott egy percig, had élvezze.

2013. márc. 8. 10:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy nincs betorkolló út. A 80-as tábla többször is meg van ismételve.

Azzal pedig hogy azt írtam budapesti vagyok, úgy látom többeknek a tyúkszemére léptem. Nem írtam semmi rosszat konkrétan a budapestiekre, csak kérdezték hogy hova valósi vagyok, válaszoltam és nem akartam hazudni.

2013. márc. 8. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor annyit kell tenni, hogy indexelsz jobbra, kicsit lelasitol, és akkor csak meg fog előzni. Nálam bevált.
2013. márc. 8. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!