Sofőrök, ti mit csináltok hogy ne aludjatok vezetés közben?
A zene egy ideig jó, utána már azon is elalszol. Friss levegő folyamatosan, lehetőleg úgy hogy érjen a levegő, tehát ablakot résnyire le. Szotyi, tökmag, magos dolgok jók, azokkal el lehet bíbelődni, és ha nem vagy még profira képződve szotyievésbe akkor nagy kihívás is lehet, tuti nem alszol be.
Meg még van az ülésfűtés+klíma hideg-langyos közti váltása, mert mindig kell szoknia a testnek a hőmérsékletet.
Az a legjobb ha van melletted valaki, vagy telefonálni tudsz folyamatosan, kizárólag headsettel, de ez drága lehet ha nem ingyen beszélsz.
Én nem küzdök ellene, simán végig alszom az utat!
:D
Az elalvás a legveszélyesebb, ami sofőrrel megtörténhet. Hol kamiont, hol buszt vezettem nagyon hosszú utakon, de rémálom...
sok kávé, és megállni tornázni..amikor buszoztam, a friss levegő állandóan nagy erővel, kávé.. az utas ha beszél hozzád, az sem jó..tuti elalvás...zene sem jó...
hogy miért nem áll meg aludni? mert kirabolják, busszal meg nem lehet, mert időre megy.
Amikor 800 km egyhuzamban éjszaka a sivatagban, néha van egy halvány kanyar, még éjjel is harminc fok, és mögötted alszik egy csomó ember.. aki feltétlen megbízik egy európai sofőrben...
.na, ott ébren maradni, az a feladat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!