Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sofőrök, ti mit csináltok...

Sofőrök, ti mit csináltok hogy ne aludjatok vezetés közben?

Figyelt kérdés

2013. márc. 1. 16:52
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
100%
Szevasz! Én ugyan nem vagyok sofőr, egy cimborám viszont az, és ugyanez a problémája volt. Csináltam neki egy olyasmi szerkezetet, mint a mozdonyokban használt "halott ember": ez egy viszonylag egyszerű időzitő áramkör volt. A Barkas műszerfalára felapplikáltam neki egy világitó nyomógombot, ez szabálytalan időközökben kigyulladt, ha ekkor 5 mp-en belül nem nyomta meg a gombot, a szerkezet borzalmas hangerővel rikácsolni kezdett. Nem tudom, a vezetéstől mennyire vonta el a figyelmét, de hogy nem aludt el többet, az biztos (ő mondta)!
2013. márc. 4. 20:43
 12/22 Dredd Bíró válasza:
100%

Sajnos van egy pont amikor bármit csinálsz ideig óráig hatásos. Ekkor a szemed nyitva és az agyad kapcsol ki pár másodpercre na ez az igazán durva!

Én rengeteget vezetek és sajna többször is volt ilyen velem... A multkor éjjel már csak pár km-re voltam az otthonomtól amikor bejött a mikro alvás az egyik pillanatban még 50-el megyek a főúton előttem kb 5-6 autónyi távra egy opel astra / amikor érzem, hogy elaludnék akkor általában a követési távolság többszörösét tartom itt is ez mentett meg!/ mikor hirtelen arra "ébredek", hogy ott áll előttem!!! Egy gaylogos éjjel átment a zebrán a villogó lámpánál ez meg gondolom megállt átengedni amíg én beszundítottam....,de sikerült megállnom.... Néha a 0-áson megyek éjjel ott is volt már, hogy a rázókő ami van záróvonalon ébresztett fel! Egyszer viszont nagyon megszívtam majdnem, mert pont akkor aludtam be amikor egy felhajtó mellé értem és ott csak terelővonal van ugyebár abba meg nem tettek rázókövet!:) Megriadok ez a kijárat kell nekem amikor már közel voltam a korláthoz, hát nem mert ez felhajtó na bazzzz...:) Miért nem állok meg aludni?! Amint megállok kimegy a szememből az álom, egyszer félórát próbálgattam egy ilyen félre állásnál mivel tudnék elaludni sehogy sem ment.....

2013. márc. 5. 11:48
 13/22 K.Tigris válasza:
9%
Ébren maradunk.
2013. márc. 10. 13:26
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszi az eddig érkezett hasznos válaszokat,még jöhetnek az egyéb ötletek,tanácsok :)
2013. márc. 19. 22:52
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de én idegeskedek az utakon. Mérgelődök a többi közlekedő viselkedésén, és a saját agyamat idegesítem vele. Sose aludtam még el, sőt, mindig kipihent voltam az utat után. Levezette a feszültséget. : D
2013. márc. 19. 22:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Sajnos 120 környékén simán elalszom nappal is, mert annyira ingerszegény a dolog.

(Legalábbis nekem.)

Nálam egyetlen dolog vált be, hogy gyorsabban megyek!

Ha félreállok egy parkolóba, akkor biztos, hogy nem tudok elaludni.

Viszont, ha elindulok, akkor rögtön elnehezedik a szempillám.

Nálam a kávé is fordítva működik.

Rettentő álmos leszek egy csésze kávé után!

2013. márc. 19. 23:39
 17/22 anonim ***** válasza:
12 éve kamionozom. Ezek a fejbólintást érzékelő szerkezetek semmit nem érnek, mivel lehet nyitott szemmel is aludni, elég egy másodperc kihagyás. Én szerencsés vagyok, elég jól bírom, de azért rámtör néha az álmosság. Érdemes kekszet majszolni, jó a szotyola is, hallgatni valamit, kabaré a legjobb, vagy beszélgetős műsor, ami érdekes. Ha pedig nincs tovább, meg kell állni. Egy - két óra már sokat számít, én ha tudok elindulok kicsit előbb - még megszegem a kamionstopot is - és az éjjeli órákban így ki tudok állni egy kicsit.
2013. márc. 20. 23:30
 18/22 anonim ***** válasza:

Én hűvösre állítom a légkondit.. Iszok egy kávét. Szotyival tökmaggal az a baj hogy teli szemeteled a kocsit meg nem tudsz tőle az útra figyelni. Az ablak leengedéssel meg az a baj hogy valameddig hatásos de egy idő után a külső zajok miatt hamarabb elfáradsz. Az ilyen sávtartó meg stb kütyükkel meg az a baj hogy még álmosítóbb ,mivel átveszi az összes feldatot de az hamis biztonságérzetet ad.

A legjobb megoldás arra ha rádtör az álmosság az ha tartasz egy 45 perces szünetet ,beállítod az órádat és alszol egyet. 40-50 percnyi rendes alvás 4-5 órára fel tud frissíteni. Míg egy kávé vagy egy energiaital fáratságtól függően max 1-2 órára.

A fejlebbiccenés és elalvásgátló kütyükkel meg az a baj hogy a legtöbb kamionos nem úgy alszik el mint ahogy azt gondolnátok. Nem becsukja a szemét és lehajtja a fejét.. Hanem egyszerűen csak néz ki a fejéből a sofőr de nem reagál semmire azaz egyfalyta éber kómában van. Nem a teste fárad el hanem az idegrendszere. Nem bír összpontosítani reagálni. És ehhez még hozzáadódik az ingerszegény környezet. Gondolok itt arra hogy éjjel van. Autópályán monoton 90el semmit nem látsz órákon keresztül csak vonal vonal. Én a német autópályákat utálom a legjobban személy szerint. Annál ingerszegényebb környezetet nem lehetne kitalálni se. -Ugyanaz az egész végig semmi látványosság nincs még nappal sem nem hogy éjjel. Nem látsz semmit rajta csak szürke betont ,vonalat ,ha távolabbra néznél hogy hátha valami felkel az érdeklődésed ott se látsz mást csak fát fát zajfogófalat fát fát csíkot csíkot fát fát kanyar sincs szinte benne csak fa fa csík csík.. Álló a kocsisor fa fa csík csík szürke út fa fa... !! ??Basszus álló a sor?? -staúúú!?? Ne embirok megállniii!! Nyomom a féket padlóig és remélem hogy a mögöttem lévő észrevesz hogy ne szálljon belém és potyog a fékhatástól minden a nyakamba az ágról.. Nem egyszer jártam már így németéknél És szerintem minden sofőr járt már így életében. Az ilyen dolgok miatt történik szerintem a legtöbb baleset.

És elektronika érzékelő ide vagy oda a kamionvezetés nem kötött pályás vasút.

Én azt vallom ha fáradt vagy igyál koffeint de ha nem hat akkor aludj. Mert nincs az a pénz és sürgős árú ami megéri azt hogy első sorból nézd a saját halálod.

Régebben sokszor jártam úgy hogy siettem ,mentem mint a puskagolyó olyan fáradt voltam mint a disznó. Levittem az árút időre. Aztán az árút nagy nyűggel levették a kocsiról és odatteték a többi tetejére ,még vagy egy hétig érlelődni.

2013. júl. 18. 13:32
 19/22 anonim ***** válasza:

Ez meg milyen kérdés? B+!!! Aludj akkor, ne vezess. Aki álmosan vezet az potenciális gyilkos/öngyilkos!

Kb. olyan veszélyes "majd elalszok" állapotban vezetni, mint részegen.

Szinte hetente van a hírekben, hogy román kamionos, vagy román vendégmunkások karamboloztak és x db halálos áldozat. Azért említem a románt, mert rajtunk keresztül járnak haza, többnyire álmosan és karamboloznak.

Jah, mert sietnek és nincs idejük pihenni, akkor meg vigyen magával valakit, aki le tudja váltani.

2013. szept. 21. 21:26
 20/22 anonim ***** válasza:

Ezt végig olvasva, most kezdem el félteni az én batyamat!

Vettem neki elalvós kütyüt, megnyugtatva azt mondta hogy hordja, de hogyha ébren alvas lesz az szarügy! :( Meg kell allni pihenni gyerekek, az a tuti!

2013. szept. 21. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!