Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha előttem megfordulnak vagy...

Ha előttem megfordulnak vagy kiállnak a kapuajból, minek köszönik meg?

Figyelt kérdés

Sokszor megyek, és beletolatnak a sávomba, majd 1-es és elindulnak előttem. Ilyenkor vészvillogóval megköszönik.

De mit?

Azt hiszik, hogy én amúgy mert jófej vagyok, lassítottam, de amúgy meg bele mennék 50-nel mert előttem van a sávomba keresztben?

Minek köszöngetik?

Nem én voltam rendes, semmit nem csináltam, csak lassítottam.

De ezt is kell nem?

Úgy megköszönik, mintha kiengedtem volna őket amiokor nekem lett volna elsőbbségem...

2013. febr. 9. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
EZ nemcsak megköszönést jelent, hanem elnézés-kérést is, mert feltartottak.
2013. febr. 9. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyen helyzetekben általában neked van elsőbbséged. Erős forgalomban nincs esély arra, hogy mások zavarása nélkül tolassunk ki pl. egy kapubejáróból. Én inkább "elnézést, hogy zavartalak a közlekedésben" üzenetnek veszem az ilyen jelzést.
2013. febr. 9. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem beszélve arról, hogy elsőbbséged lett volna és lemondtál róla + nem feküdtél rá a kürtre.

Én is szoktam egyet villantani a vészvillogóval ha kiengednek/beengednek.

2013. febr. 9. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Suli előtt én ezt rendszeresen eljátszom. Ha parkolóba akarok bekanyarodni reggel, esélytelen hogy bejussak, de akkor többnyire beengednek tolakodás nélkül is.

Kifelé menet meg még esélytelenebb a dolog, ott már pofátlankodni kell, de ha megáll (hiába azért áll meg mert a kocsi orra már elé lóg) szoktam villogni az elakadásjelzővel, vagy kézzel inteni.

Ha elenged akkor megköszönés céljából, ha bepofátlankodtam elé akkor meg azért.

2013. febr. 9. 15:01
 5/9 anonim válasza:
44%
Szerintem ez a normális. Én fel tudom idegesíteni magam, ha valaki ezt nem teszi meg, annak ellenére, hogy bunkó módon bepofátlankodik elém. De ne izgulj, ez már kezd kihalni, sajnos, mint az is, amikor a rendőröket jelzik egymásnak. Ma már sajnos ez is ritka.
2013. febr. 9. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:
37%

Hogy a manóba tegye meg másképpen, „bepofátlankodás” nélkül? Várja meg talán a karácsonyt, hogy senkit ne zavarjon, akadályozzon egy pillanatra sem?

-----------

Egy magyar sajátosság. Biztos létezik más országban is, de ritka. Én magam kizárólag akkor jelzek, ha nagyon-nagyon elnéztem valamit. Ha pl. egy sima sávváltásban segítenek, akkor soha. És nem is várom el. Egy sakktáblán játszunk. A rendeletek is kötelezően előírják az együttműködést az utakon, de minden normális ember számára természetes, hogy a másik is közlekedik, neki is pont annyira sürgős, neki is legalább annyira fontos dolga van, mint nekem.

2013. febr. 9. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:
71%
Tisztelt hölgyei és uraim! Ez a kérdés ékes példája annak, hogy milyen mélyrepülésben van a magyar közlekedési morál! Bármilyen hihetetlen, de van akit az is zavar, ha megköszönik, hogy zavarták! Gratulálok!
2013. febr. 10. 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Te hányan vagy, hogy idiótáknak hívod magad? :-)

Én nem vettem észre, hogy a kérdezőt zavarná, csak feltűnt neki, de nem tudja az okát.

2013. febr. 10. 10:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Van aki érti a névben rejlő igazságot, van aki nem :)
2013. febr. 10. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!