Ha előttem megfordulnak vagy kiállnak a kapuajból, minek köszönik meg?
Sokszor megyek, és beletolatnak a sávomba, majd 1-es és elindulnak előttem. Ilyenkor vészvillogóval megköszönik.
De mit?
Azt hiszik, hogy én amúgy mert jófej vagyok, lassítottam, de amúgy meg bele mennék 50-nel mert előttem van a sávomba keresztben?
Minek köszöngetik?
Nem én voltam rendes, semmit nem csináltam, csak lassítottam.
De ezt is kell nem?
Úgy megköszönik, mintha kiengedtem volna őket amiokor nekem lett volna elsőbbségem...
Nem beszélve arról, hogy elsőbbséged lett volna és lemondtál róla + nem feküdtél rá a kürtre.
Én is szoktam egyet villantani a vészvillogóval ha kiengednek/beengednek.
Suli előtt én ezt rendszeresen eljátszom. Ha parkolóba akarok bekanyarodni reggel, esélytelen hogy bejussak, de akkor többnyire beengednek tolakodás nélkül is.
Kifelé menet meg még esélytelenebb a dolog, ott már pofátlankodni kell, de ha megáll (hiába azért áll meg mert a kocsi orra már elé lóg) szoktam villogni az elakadásjelzővel, vagy kézzel inteni.
Ha elenged akkor megköszönés céljából, ha bepofátlankodtam elé akkor meg azért.
Hogy a manóba tegye meg másképpen, „bepofátlankodás” nélkül? Várja meg talán a karácsonyt, hogy senkit ne zavarjon, akadályozzon egy pillanatra sem?
-----------
Egy magyar sajátosság. Biztos létezik más országban is, de ritka. Én magam kizárólag akkor jelzek, ha nagyon-nagyon elnéztem valamit. Ha pl. egy sima sávváltásban segítenek, akkor soha. És nem is várom el. Egy sakktáblán játszunk. A rendeletek is kötelezően előírják az együttműködést az utakon, de minden normális ember számára természetes, hogy a másik is közlekedik, neki is pont annyira sürgős, neki is legalább annyira fontos dolga van, mint nekem.
Te hányan vagy, hogy idiótáknak hívod magad? :-)
Én nem vettem észre, hogy a kérdezőt zavarná, csak feltűnt neki, de nem tudja az okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!