Fel lehet így borítani egy autót?
Bementem a körforgalomba vagy 50-nel mikor nem jött sehol senki, és szembe mentem ki, de rendesen jobbról megkerültem a körforgalomban lévő dombot, és megcsúszott egy picit az autó hátulja, meg éreztem, hogy picit dőlne oldalra az autó, amikor jobban tekertem a kormányt.
Most ha ezt gyorsabban csinálom, fel tud borulni?
Vagy ahhoz már nagy sebesség kell, meg csúszós aszfalt, meg erős kormányrántás?
Személyautó, gondolom egy terepjáró ami magasabb, az jobban kimozdul ilyenkor.
Azért ilyet ne csináljak még véletlen se máskor?
Persze, bár nem olyan egyszerű.
Csúszós aszfalt nem kell hozzá (hiszen akkor képesek a kerekek oldalirányban is elcsúszni, ami nehezíti a felborulást), nagyobb sebesség és egy megfelelő "domb" elég - főleg ha abba az irányba kormányzol, amelyik meg akar emelkedni. De ehhez a körforgalom "kerékvetője" nem elég, mert az csak pár centi. A nagy körforgalmak közepén van ugye betonszegély, ami arasznyi magasságú, na az már alkalmasabbnak tűnik.
De még egy WagonR+-t vagy Citroen Berlingot sem egyszerű felborítani, legalábbis normális körülmények között.
De ennek az ellenőrzésére van a jávorszarvas teszt például:
http://www.youtube.com/watch?v=gcZBNJbu3aQ
Fiat ESP-vel, Citroen ESP nélkül, 80-90 km/h-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!