A kresz szabályozza, hogy két autót ki-e lehet előzni, amelyek egymás után mennek?
Van olyan kitétel, hogy kocsisort nem lehet kielőzni.
A két autót előző kocsisort előz?
ha vnem akadályozod ezzel a szembejövőket, nem kényszerítesz senki lassításra, illetve nem kell túllépned emiatt a sebességhatárt, akkor szabad kettőt
általában azok tesznek így, akik "jó" kocsival járnak, és idegesek, hogy előttük 50-nel mennek az övénél rosszabb verdák, mert az derogál, hogy bmw-vel egy opel mögött közlekedjen
akárhányat lehet előzni,
a KRESZ ezt nem tiltja,
és mivel Emese vok,a kresz :
K-özúti
R-endelkezések
E-gységes
SZ-abályai
ez a ki-e lehet, ez tetszik...
az előzésnek öt előfeltétele van... ezt kell nem csak tudni, de érezni, értelmezni, betartani. Akkor nincs baj.
a kocsisor sem mindegy, hogy milyen, mikből áll.
két autó még nem kocsisor, csak akkor, ha nincs erőtartalék a fo@talicskában, és alig van sebességkülönbség... na ekkor végtelen hosszúnak tűnik a kettő is...persze pont akkor jönnek szembe.
Az az érdekes, amikor a mögöttem lévő autó is ugyan abban a percben akarja kielőzni a két autó, tehát nem várja meg amíg én biztonságosan kielőzöm, hanem velem azonos időben akar előzni. Ez vajon biztonságos?
Reszkírozza a saját és mások egészségét.
Múltkor előzni akartam és velem egy időben, de gyorsabban/rutinosabban előzőt a hátam mögött lévő.
Ha baleset történik, nehéz a bizonyítás. Ha te már megkezdted az előzést, akkor ő nem előzhet már téged. Az előzést megkezdetnek kell tenni az irányjelző működtetésének kezdetétől. Tehát, ha te már villogsz, de még a sávodban vagy, már előzésnek számít. Ugyanez igaz fordítva is. Ha ő tette ki előbb a jelzőt, neked meg kell várnod, amíg ő leelőz.
Amit írsz eléggé tipikus. Vannak, akik sportot csinálnak belőle. De nem azért mert ő rutinosabb, meg ő jobban siet, hanem azért mert egy vadmalac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!