Már nem kell gyerekelülés az autóba?
Olyanoktól szretnék tanácsot kérni akinek már elmúlt 12 éves a gyereke és túl vannak az autós gyereküléses korszakon.
Mi most kezdjük, most kellene venni ülést, de nem tudom milyet? Létezik olyan amit végig tud használni, ami kényelmes egy 10-12 éves gyerek számára is? Mert az ülésmagasítókat ki akarják vonni a forgalomból.
Szóval, valami jó tanács?
9-36 kg-os gyerekülések már megfelelők számára, azokat lehet használni a gyereküléses korszak végéig.
Illetve 0-18 kg-os ülést javaslok még, ezek sokak szerint jobban megfelelőek egy 3 év alatti gyereknek, de ezt 3 éves kor után le kell cserélni egy 9-36 kg-os ülésre, vagy 15-36 kg-os ülésre.
Létezik olyan, amit végig tud használni, pl. a Concordnak vannak "lift ülései", de kicsit kérdéses, hogy a legkisebb állásban felér-e a gyermeked feje rendesen a fejrészbe, különben nem biztonságos.
Amúgy én is arra szavaznék, hogy két ülést használjatok.
Az ülésmagasítónak már most is csak annyi szerepe van, hogy azok a gyerekek, akiknek nincs szükségük már ülésre, de esetleg kényelmetlenül nyomja őket a biztonsági öv nyaknál, azok magasabbak lesznek tőle, és így kényelmesebb.
Önmagában az ülésmagasító, mint "ülés fajta" nem létezik.
Köszönöm.
Igazából azért kérdeztem, hogy hátha létezik olyan ami 1-12 évsig jó, hogy ne kelljen venni,eladni és újra venni. De hát ha 2 üléssel tudjuk csak megoldani akkor mindegy.
Nem fontos 2 üléssel megoldani. Én 1 évesen vettem a gyerekeimnek 9-36 kg-os ülést, az teljesen jó végig, ülésmagasítóvá is lehet alakítani.
Ehhez hasonló gyerekülésünk van. Én is vettem volna 0-18, vagy 0-25 kg-ig való gyerekülést, de egyszerűen nem engedhetem meg magamnak. Nekem ráadásul rengeteg ismerősöm ilyen gyerekülést használ a gyerekének 1, 1,5 éves kortól. Nem vettem volna észre, hogy a gyerek nem érzi jól magát benne, úgyanúgy be tudom rendesen kötni és van benne ülésszűkítő, ami ebben a korban fontos. Gondolom, majd sokan lehurrognak, hogy ez nem jó ilyen pici gyereknek.
A fiam most lesz 3 éves és örülök, hogy nem kell másik gyerekülést vegyek neki, mert ez teljesen megfelelő lesz neki, míg eléri a 150 cm-t. Ja és ebben is biztonságban van a gyerek, úgy mint a 30-100 ezres gyerekülésekben. Pontosan a szabályok szerint kell rögzíteni az ülést és a gyereket is úgy kell bekötni, ahogy le van írva és nem lehet baj. Igen, itt bele lehet kötni a tesztekbe, meg minden, valljuk be, hogy Magyarországon nem sokan engedhetnek meg maguknak luxus gyereküléseket.
Kérdés a pénz.
Én drága ülést vettem,nem bántam meg, sajnos "használni" kellett a biztonsági részét egy nagyobb koccnál.
Sok helyről azt hallom, és igazából tapasztalom, hogy nem jók a tág tűrésű ülések (9-36)
A mérete nem igazán a kicsihez igazodik, más az állása, fomája, stb.
Egy pici gyerek nem tudja még megtartani a fejét, ezért a fej részre a nevesebb gyártók jobban odafigyelnek az első kategóriás üléseknél.
Én azt javaslom, hogy most 9-18-as ülés legyen,majd amikor már eléri a 18 kg-ot, vagy kb 4évet, akkor jöhet egy nagyobb ülés.
Sajnos a pénztárca sok mindent megszab.Besafe Izi Comfort X3-m van nekünk.Csak ajánlani tudom! Utána is azt veszek a gyerkőcnek!
Ki kell próbálni,nekünk volt olyan ülés, amibe nem akart beleülni a boltban. Mondta is az eladó, hogy akkor ezt hagyjuk.A Besafeba, magától mászik, imád benne ülni, aludni.
Kedves utolsó!
Remélem még visszanézel ide, mert lenne pár kérdésem. Megnéztem az ülést amit belinkeltél és tetszik! Írja a leírásban,hogy dönthető aminek nagyon örülök. Tényleg dönthető menet közben? Elég puha az ülőfelülete? Mert mi szoktunk hosszútávra utazni, azért szeretnék dönthetőt és puha kényelmeset.
Mondjuk a szine nem tetszik, mert kislánynak kellene, de ez részlekérdés.
Újabb kedves utolsó! :))
Szinte egyszerre írtunk,mindjárt megnézem a te javaslatodat is.Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!