Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Már nem kell gyerekelülés az...

Már nem kell gyerekelülés az autóba?

Figyelt kérdés

Olyanoktól szretnék tanácsot kérni akinek már elmúlt 12 éves a gyereke és túl vannak az autós gyereküléses korszakon.

Mi most kezdjük, most kellene venni ülést, de nem tudom milyet? Létezik olyan amit végig tud használni, ami kényelmes egy 10-12 éves gyerek számára is? Mert az ülésmagasítókat ki akarják vonni a forgalomból.

Szóval, valami jó tanács?

2013. jan. 31. 10:10
1 2
 1/11 anonim válasza:
Mennyi idős most a gyereked?
2013. jan. 31. 10:18
 2/11 A kérdező kommentje:
1,5 éves
2013. jan. 31. 10:19
 3/11 anonim válasza:

9-36 kg-os gyerekülések már megfelelők számára, azokat lehet használni a gyereküléses korszak végéig.

Illetve 0-18 kg-os ülést javaslok még, ezek sokak szerint jobban megfelelőek egy 3 év alatti gyereknek, de ezt 3 éves kor után le kell cserélni egy 9-36 kg-os ülésre, vagy 15-36 kg-os ülésre.

2013. jan. 31. 10:28
 4/11 anonim válasza:

Létezik olyan, amit végig tud használni, pl. a Concordnak vannak "lift ülései", de kicsit kérdéses, hogy a legkisebb állásban felér-e a gyermeked feje rendesen a fejrészbe, különben nem biztonságos.

Amúgy én is arra szavaznék, hogy két ülést használjatok.

Az ülésmagasítónak már most is csak annyi szerepe van, hogy azok a gyerekek, akiknek nincs szükségük már ülésre, de esetleg kényelmetlenül nyomja őket a biztonsági öv nyaknál, azok magasabbak lesznek tőle, és így kényelmesebb.

Önmagában az ülésmagasító, mint "ülés fajta" nem létezik.

2013. jan. 31. 10:41
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igazából azért kérdeztem, hogy hátha létezik olyan ami 1-12 évsig jó, hogy ne kelljen venni,eladni és újra venni. De hát ha 2 üléssel tudjuk csak megoldani akkor mindegy.

2013. jan. 31. 10:58
 6/11 anonim válasza:

Nem fontos 2 üléssel megoldani. Én 1 évesen vettem a gyerekeimnek 9-36 kg-os ülést, az teljesen jó végig, ülésmagasítóvá is lehet alakítani.

[link]

Ehhez hasonló gyerekülésünk van. Én is vettem volna 0-18, vagy 0-25 kg-ig való gyerekülést, de egyszerűen nem engedhetem meg magamnak. Nekem ráadásul rengeteg ismerősöm ilyen gyerekülést használ a gyerekének 1, 1,5 éves kortól. Nem vettem volna észre, hogy a gyerek nem érzi jól magát benne, úgyanúgy be tudom rendesen kötni és van benne ülésszűkítő, ami ebben a korban fontos. Gondolom, majd sokan lehurrognak, hogy ez nem jó ilyen pici gyereknek.

A fiam most lesz 3 éves és örülök, hogy nem kell másik gyerekülést vegyek neki, mert ez teljesen megfelelő lesz neki, míg eléri a 150 cm-t. Ja és ebben is biztonságban van a gyerek, úgy mint a 30-100 ezres gyerekülésekben. Pontosan a szabályok szerint kell rögzíteni az ülést és a gyereket is úgy kell bekötni, ahogy le van írva és nem lehet baj. Igen, itt bele lehet kötni a tesztekbe, meg minden, valljuk be, hogy Magyarországon nem sokan engedhetnek meg maguknak luxus gyereküléseket.

2013. jan. 31. 11:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Kérdés a pénz.

Én drága ülést vettem,nem bántam meg, sajnos "használni" kellett a biztonsági részét egy nagyobb koccnál.

Sok helyről azt hallom, és igazából tapasztalom, hogy nem jók a tág tűrésű ülések (9-36)

A mérete nem igazán a kicsihez igazodik, más az állása, fomája, stb.

Egy pici gyerek nem tudja még megtartani a fejét, ezért a fej részre a nevesebb gyártók jobban odafigyelnek az első kategóriás üléseknél.

Én azt javaslom, hogy most 9-18-as ülés legyen,majd amikor már eléri a 18 kg-ot, vagy kb 4évet, akkor jöhet egy nagyobb ülés.

Sajnos a pénztárca sok mindent megszab.Besafe Izi Comfort X3-m van nekünk.Csak ajánlani tudom! Utána is azt veszek a gyerkőcnek!

Ki kell próbálni,nekünk volt olyan ülés, amibe nem akart beleülni a boltban. Mondta is az eladó, hogy akkor ezt hagyjuk.A Besafeba, magától mászik, imád benne ülni, aludni.

2013. febr. 1. 13:03
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Remélem még visszanézel ide, mert lenne pár kérdésem. Megnéztem az ülést amit belinkeltél és tetszik! Írja a leírásban,hogy dönthető aminek nagyon örülök. Tényleg dönthető menet közben? Elég puha az ülőfelülete? Mert mi szoktunk hosszútávra utazni, azért szeretnék dönthetőt és puha kényelmeset.

Mondjuk a szine nem tetszik, mert kislánynak kellene, de ez részlekérdés.

2013. febr. 1. 13:06
 9/11 A kérdező kommentje:

Újabb kedves utolsó! :))

Szinte egyszerre írtunk,mindjárt megnézem a te javaslatodat is.Köszönöm.

2013. febr. 1. 13:10
 10/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem! Tényleg nagyon jó, szép, biztonságos, de sajnos nagyon drága is.Ennyit sajnos nem tudunk érte fizetni.
2013. febr. 1. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!