Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyit mutathat a véralkohol?...

Mennyit mutathat a véralkohol? 23/N

Figyelt kérdés
Több, mint 4 hónapja volt egy autóbalesetem! Fél 8 körül történt és magamba voltam, az autó totálkáros lett, szerencsére nekem, csak 1 hónapon belül gyógyuló sérüléseim voltak! A baleset után 1,5 órával a rendőrök megfújatták velem a szondát, ami 0,4 mg/l légalkohol szintet mért, mivel előtte való este szülinapi buliba voltam, éjfél előtt ittam, de nem gondoltam, hogy ez még ilyen mértékbe bennem maradhat! Vér és vizelet mintát is vettek! Mire számíthatok mennyi lesz a véralkohol szintem? Azért kérdezem itt, hátha volt már hasonló ügye valakinek! Azóta is minden nap bánom, mert felelőtlen voltam! 23/N 57kg Köszi a segítséget előre is! Ha valakinek bunkó hozzászólása lesz azt is elviselem, de ha valaki jó indulatból is segítene, annak még jobban örülnék!
2013. jan. 20. 18:06
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, főleg Bucsek-ét! Akkor ha jól értelmezem 200 ezer + 150 ezer, már 350 ezernél járok alsóhangon! :/ Nos már azt is hallottam, hogy mivel nálam nagyon határértéknél volt a dolog, két szakértői vélemény is kellett és lehet, hogy mind a kettőt kifizettetik velem + vérvétel + tárgyalás + kirendelt ügyvéd (feltéve ha kell)! Ja és a jogsi elvételt min. 1 év max. 3 év elvételnek olvastam! Ha valaki még tud valami hasznosat, azt megköszönöm!
2013. jan. 23. 21:26
 22/24 anonim ***** válasza:

A vérvétel díja 14000Ft, az orvosi ügyeleti látlelet vizsgálat (ha volt ilyen) 2600Ft.

Ehhez hozzájön a szakértői díj amit nem tudok, hogy mennyi.

Szerintem 400eFt-nál nem lesz több cakk-pakk, de lehet, hogy ennél sokkal kevesebb lesz. Sokat számít az is, hogy mennyire tudod meghatni őket, ha kevés jövedelmed van, a munkaeszközöd a jogosítvány, vagy a magas büntetés megnehezítené a megélhetést, vagy ha mondod, hogy úgy érezted, hogy teljesen józan vagy, akkor TALÁN nem szab ki akkora büntetést. Még az is előfordulhat, hogy jobban jártál, mintha 0.79lenne a véralkohol koncentrációd, mert az fix 150eFt, így pedig a bíró sok dolgot figyelembe vesz, és az alapján hoz ítéletet. Hallottam már 35eFt-os bírságról, 120eFt-osról, vagy csak felfüggesztettről. Sok mindenen múlik, ez tapasztalat.

2013. jan. 23. 22:33
 23/24 A kérdező kommentje:
Bárcsak úgy lenne, ahogy írtad! Mostmár legalább tudok saccolni valamennyire! A rendőrségen mikor nyilvántartásba vettek, leírtuk amiket írtál, hogy szükséges lenne a munkába járáshoz a jogosítvány, édesanyám (akinek a gyámja vagyok) kezelésekre való szállíttásához, azt is leírtuk, hogy nem éreztem ittasnak magam, valamint, hogy 4 órába dolgozok! Remélem ha nem is sokat számít, de valamennyire figyelembe veszik! :/ Köszönöm Szépen az eddigi információkat mégegyszer! :)
2013. jan. 23. 22:53
 24/24 anonim ***** válasza:
na mi lett belőle?
2014. júl. 3. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!