Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyit mutathat a véralkohol?...

Mennyit mutathat a véralkohol? 23/N

Figyelt kérdés
Több, mint 4 hónapja volt egy autóbalesetem! Fél 8 körül történt és magamba voltam, az autó totálkáros lett, szerencsére nekem, csak 1 hónapon belül gyógyuló sérüléseim voltak! A baleset után 1,5 órával a rendőrök megfújatták velem a szondát, ami 0,4 mg/l légalkohol szintet mért, mivel előtte való este szülinapi buliba voltam, éjfél előtt ittam, de nem gondoltam, hogy ez még ilyen mértékbe bennem maradhat! Vér és vizelet mintát is vettek! Mire számíthatok mennyi lesz a véralkohol szintem? Azért kérdezem itt, hátha volt már hasonló ügye valakinek! Azóta is minden nap bánom, mert felelőtlen voltam! 23/N 57kg Köszi a segítséget előre is! Ha valakinek bunkó hozzászólása lesz azt is elviselem, de ha valaki jó indulatból is segítene, annak még jobban örülnék!
2013. jan. 20. 18:06
1 2 3
 1/24 audiofly ***** válasza:
Hallások szerint a véralkohol mindig nagyobb szintet mutat mint a légalkohol szint.
2013. jan. 20. 18:22
 2/24 anonim ***** válasza:

Nem éppen hivatalos, de ezzel nagyjából kiszámolhatod, ha emlékszel, hogy kb mikor mit ittál.

[link]

2013. jan. 20. 18:25
 3/24 anonim ***** válasza:

Ha 7 órával a fújás előtt megittál 5 dl (egyszerre!) vörösbort, akkor lehetett 0,4-es véralkoholod.

Valószínűleg nem egy húzóra ittad meg, szóval lehet hogy több mit fél litert ittál belőle, ami egy 57 kilós lány már bőven megérez. Én, férfi és 80 kg-os létemre szilveszterkor is csak fél korty pezsgőt ittam, mert vezettem rá 4 óra múlva.

Az igazság az, hogy örülök annak hogy elveszik a jogosítványát az ittas vezetőktől. Örülj neki, hogy nem esett senkinek sem baja!

[link]

2013. jan. 20. 18:26
 4/24 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is így tudom! Ezért szeretném, hogyha valaki tudna legalább megközelítő választ adni, mert én azt is hallottam, hogy a véralkohol, a légalkoholnak a 2x-ese! Ezek szerint nekem az adott időben 0,8 %-osnak kellett lennie az adott időben, amiből még plusz 1 órát vissza is vonnak, tehet lehetséges akkor az is, hogy még ennél is több volt ami ezek szerint már bűncselekménynek számít! :( Javítson ki aki úgy gondolja, hogy helytelen a feltevésem és meglátásom!
2013. jan. 20. 18:28
 5/24 A kérdező kommentje:
Igen, én is örülök, hogy senkinek se lett baja és ez a leglényegesebb! Egyébként sajnos töményet ittam még éjfél előtt, kb. 3-4 feles jägert! Megpróbálom kiszámolni! :) Köszönöm a segítséget! :)
2013. jan. 20. 18:31
 6/24 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódnod a véralkohol szinted miatt, mert biztosan nem fogja elérni a bűncselekmény szintet (0,8 ezrelék), de a nulltolerancia miatt mindenképp bevonják az engedélyedet legalább 6 hónapra. Ha ennyivel megúszod, akkor legalább utánképzésre nem kell menned! A büntetőpontok miatt se kell aggódnod, mert az eltiltással azok is törlődnek, de legalább 60 ezres bírsággal számolhatsz!

Szerintem.

2013. jan. 20. 18:32
 7/24 A kérdező kommentje:
Akkor rögtön elvették a jogosítványt! Ez már lassan 4 és fél hónapja történt! Tudok a fél év utáni utánképzésről, ezért is szeretnék minél több dolgot megtudni, hogy mire számíthatok, mert a munkámhoz és egyéb családi okok miatt is jobb lenne a helyzet, ha visszakaphatnám! A pénzbüntetés meg tudtom szerint több százezer forintra is kiterjedhet!
2013. jan. 20. 18:39
 8/24 A kérdező kommentje:
De igen, gondoltam rá, csak sajnos utólag! Rá 1 hónapra a párom unokahúgának (20/L) volt autóbalesete és csak utas volt, azóta se állt még lábra, folyamatos rehabilitációs kezelésen van! Igen, ehhez képest örülök, hogy ennyivel megúszta és közbe sajnálom is, hogy miért nem én vagyok az ő helyén, de ezt nem mi döntjük el! Így is megemlegetem amíg élek, ne aggódj!
2013. jan. 20. 18:45
 9/24 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy így gondolod! Nekem is volt már olyan balesetem amibe én voltam a vétlen és nem volt köze az alkoholhoz a dolognak! Nem értem, hogyha ezek után én igyekszek mindennek megfelelni, habár így is előfordulhat olyan természeti vagy műszaki dolog vagy bármi egyéb ami balesetet okozhat és én nem tehetek róla, akkor miért lennék veszélyes mások biztonságára ezek után!
2013. jan. 20. 20:59
 10/24 anonim ***** válasza:
0%

A szándékos cselekmény (alkoholfogyasztás után volán mögé ülni) és vétlenül balesetet szenvedni két külön dolog.

Egyszer volán mögé ültél részegen. Az én véleményem, hogy erre 1 esélyt szabadna adni, aki 1x megtette, és túlélte a balesetet, az a minimum, hogy örökre eltiltsák. Mert itt csak te halhattál volna meg, de mi van ha éppenséggel egy autóba csapódsz be, ahol 3 gyerek ül hátul és mindenki meghal. VÉTLENÜL?

Ilyennek nem szabadna több "esélyt" adni mert felelőtlen volt, és ezen nem fog változtatni semmi.

Helyszínen 4 darabba törni a jogsit, és soha többé vissza nem adni. Nem ilyen "töröljük a pontokat, meg elküldünk pótoktatásra" baszakodás... Dehát Magyarország :)

(Amúgy ne hidd, hogy csak így arctalan fikkantalak. Ismerősöm ugyanezt megtette, amit te. Csak ő nem fordult árokba. Neki is elmondtam a véleményem. Előadta, hogy SOS helyzet volt és keveset ivott és stb stb stb de már megbánta stb stb és soha többé ilyet. Szerinted azóta hányszor ült volán mögé piásan? Nem 1x és nem 2x.

2013. jan. 20. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!