Mennyit mutathat a véralkohol? 23/N
Nem éppen hivatalos, de ezzel nagyjából kiszámolhatod, ha emlékszel, hogy kb mikor mit ittál.
Ha 7 órával a fújás előtt megittál 5 dl (egyszerre!) vörösbort, akkor lehetett 0,4-es véralkoholod.
Valószínűleg nem egy húzóra ittad meg, szóval lehet hogy több mit fél litert ittál belőle, ami egy 57 kilós lány már bőven megérez. Én, férfi és 80 kg-os létemre szilveszterkor is csak fél korty pezsgőt ittam, mert vezettem rá 4 óra múlva.
Az igazság az, hogy örülök annak hogy elveszik a jogosítványát az ittas vezetőktől. Örülj neki, hogy nem esett senkinek sem baja!
Nem kell aggódnod a véralkohol szinted miatt, mert biztosan nem fogja elérni a bűncselekmény szintet (0,8 ezrelék), de a nulltolerancia miatt mindenképp bevonják az engedélyedet legalább 6 hónapra. Ha ennyivel megúszod, akkor legalább utánképzésre nem kell menned! A büntetőpontok miatt se kell aggódnod, mert az eltiltással azok is törlődnek, de legalább 60 ezres bírsággal számolhatsz!
Szerintem.
A szándékos cselekmény (alkoholfogyasztás után volán mögé ülni) és vétlenül balesetet szenvedni két külön dolog.
Egyszer volán mögé ültél részegen. Az én véleményem, hogy erre 1 esélyt szabadna adni, aki 1x megtette, és túlélte a balesetet, az a minimum, hogy örökre eltiltsák. Mert itt csak te halhattál volna meg, de mi van ha éppenséggel egy autóba csapódsz be, ahol 3 gyerek ül hátul és mindenki meghal. VÉTLENÜL?
Ilyennek nem szabadna több "esélyt" adni mert felelőtlen volt, és ezen nem fog változtatni semmi.
Helyszínen 4 darabba törni a jogsit, és soha többé vissza nem adni. Nem ilyen "töröljük a pontokat, meg elküldünk pótoktatásra" baszakodás... Dehát Magyarország :)
(Amúgy ne hidd, hogy csak így arctalan fikkantalak. Ismerősöm ugyanezt megtette, amit te. Csak ő nem fordult árokba. Neki is elmondtam a véleményem. Előadta, hogy SOS helyzet volt és keveset ivott és stb stb stb de már megbánta stb stb és soha többé ilyet. Szerinted azóta hányszor ült volán mögé piásan? Nem 1x és nem 2x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!