Balesetet okoztam. Mi lesz a sorsom, a jogsim sorsa?
10-es: Én arra a srácra is haragszom. A hülye majma tök kialvatlanul vezetett. Ha észreveszem magamon, hogy fáradt vagyok, akkor lehúzódom, és pihenek legalább 1 órát. Ő meg elaludt a volánnál. Az egyik pillanatban még tök jól volt, a következő másodpercben meg már horkolt? Az autó nem játék, meg kell tanulni használni. Nem fér bele, hogy kockáztatgatunk, hogy vajon sikerül-e elvezetnem a célig, vagy éppen megölök pár embert.
Az a baleset is járhatott volna több halálos áldozattal, csak úgy bedurranni egy villamosmegállóba...
Hmm.. Frontális ütközést túléltél? Nem gyenge. Majd kinyomozzák az ügyet a rendőrök mert személyi sérülésnél kötelességük. Azután határozat stb meg pereskedés...
Kártérítést lehet fizettetnek vagy ilyesmi, Az autókat a biztosítók elintézik egymásközt te az emberért felelsz. Lecsukni nem hiszem hogy lecsuknak de ha maradandó károdása lett az illetőnek akkor kártérítés egy részét a te fizudból vonják. Szerencséd van hogy nem egy kamion jött szembe mert akkor nem te írnád ezt.
A jogsidról meg hallgatnék a helyeben. Amúgy az ittasoknak ilyen utánképzésre utánvizsgára kell menniük. Újra le kell tenni a kreszvizsgát meg ilyesmi vagy 150 ezer biztos van. Lehet ilyen fog történni. vagy bevonhatják x időre. nem tudom hogy megy ez igazság szerint itt nemigazán tudja ezt senki neked megmondani.
szerintem reálisan azzal kell számolni, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek a másik kocsiban utazók. az azt jelenti, hogy polgári jogi igényt fognak előterjeszteni, szóval vagyoni és nemvagyoni kártérítést kell majd fizetned nekik (utóbbi a több) várhatóan ez nem lesz kevés.
lesz egy büntető per, amiben az a reális szerintem, ha vagy pénzbüntetést kapsz, vagy felfüggesztett szabadságvesztést (én az utóbbira tippelek).
És mellékbüntetésként járművezetéstől eltiltás nagyon valószínű (szerintem 1-2 évre).
fontos nagyon a tevékeny megbánás, méghozzá intenzíven és hihetően elmondva és az, hogy majd a bíróságon mondd el, hogy a jogosítvány munkaeszköz neked, a megélhetésed veszélybe kerül, ha azt elveszik.
legrosszabb esetben letöltendőt is kaphatsz, ha kifogsz egy szigorú bírót, és még utána járművezetéstől eltiltást is.
A kötelezőt mindig!
A megengedettet néha!
A tilosat soha!
Nem tudom,hogy mi okból kerültél a menetirány szerinti bal oldalra?A reflektor hátulról csak kifogás.A legtöbb hasonló eset szabálytalan előzés vagy figyelmetlen (elalvás)vezetés,gyorshajtás következménye.. KB. 80000Ft pénzbírság és 2 év jogosítvány bevonás felfüggesztve.Halál estén börtön lehet.
Hetes,az,hogy eddig nem okoztál baleseted,nem jelenti azt,hogy nem is fogsz!!!
Simán előfordulhat,hogy holnap neked lesz tele a gyatyád,mert elütöttél valakit,miközbe mindenre figyeltél,csak arra nem,amire kéne!!!
Kicsit vegyél vissza....és persze,hogy nem vagy bíró,ilyen hozzáállással...
"Simán előfordulhat,hogy holnap neked lesz tele a gyatyád,mert elütöttél valakit,miközbe mindenre figyeltél,csak arra nem,amire kéne!!! "
Ez egészen egyszerűen nem fordulhat elő. Arra figyelek, amire kell, és betartom a szabályokat. Ennyi a vezetés, nem több.
A sok árokbahajtott ennyire sem volt képes.
Mindig így kezdődik,hogy velem ilyen nem fordulhat elő...
Arról nem hallottál,hogy egy balesethez 2 ember kell??
Ami késik,az nem múlik....
Ennyi erővel beteg se leszel soha,mert te mindenre odafigyelsz,és veled ilyen nem történhet....nem semmi felfogás...
Mivel nemrégm volt, próbáltam rágooglezni, de nem találtam meg!
Idehaza történt, vagy még odakint!
Amúgy Drogostohl is eléggé simán megúszta. Szerintem felfüggesztettnél nem lesz több, de a jogosítványodnak, és így a munkádnak egy időre búcsút mondhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!