Balesetet okoztam. Mi lesz a sorsom, a jogsim sorsa?
Közúti baleset okozása (Btk. 187.§.)
A Büntető Törvénykönyv 187. § (1) bekezdése kimondja, hogy aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
b) egy évtől öt évig terjed szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjed szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.
Jogosítvány elvileg maradhat, ez majd az eljárás során derül ki.
Viszont kinéz legalább egy felfüggesztett börtönbüntetés, esetleg egy kártérítési per is, illetve az okozott kárt is rajtad fogják behajtani, nagyon szar helyzet.
Azt ajánlom keress egy ügyvédet minél hamarabb.
Ugye most viccelsz? Jogosítvány? Pénzbírság?
Nagyon örülj, ha nem csuknak börtönbe! Meg is ölhettél volna embereket, te őrült!
Egy reflektor a kifogásod? Ugyanmár! Ha bíró lennék, én letöltendőre ítélnélek évekre.
Nem is vagyok bíró. A saját véleményemet mondtam el, ez ennyi, nem több.
Én is vezetek, nap, mint nap, hosszú utakon. Soha nem okoztam balesetet, pedig nem egyszer, nem kétszer reflektoroztak rám... A múltkor volt egy liba aki autópályán nekiment egy másik kocsinak és az abban tartózkodó 5 tagú családból mindenki meghalt. Akkor az szerinted tökre rendben van? Mindenkivel előfordul? Sajnáljuk szegény csajt, hogy bántani fogja a lelkiismerete?
Itt is megtörténhetett volna ugyanez.
Lényegtelen, nem azért van az oldal hogy savazzuk a kérdezőket. Balesetek történtek, történnek, és történni fognak, van elég baja így is, éppen elég ez is neki, szerintem nem ezért kérdezte.
Kérdező: ha a többi utas nem szenvedett komoly sérülések az szerencse, de a konkrét helyzet megítélésén nem sokat változtat, elég komoly így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!