A buszokon az ellenőrnek mihez van joga?
Elkérheti a jegyedet/bérletedet, és ha kedvezményt veszel igénybe a kedvezményre jogosító okiratot, de nem vagy köteles átadni neki egyiket sem.
Amit nem tehet meg:
-nem igazoltathat (mivel nem hatósági személy), nem vagy köteles semmilyen iratodat átadni neki
-nem veheti el erőszakkal és nem tarthatja magánál a személyes irataidat, kérésre köteles visszaadni
-nem korlátozhat a személyi szabadságodban (magyarul nem tarthat fent a buszon)
Pontosan, utána pedig beperelheted a sofőrt és az ellenőrt személyi szabadság korlátozásáért, és meg is nyered. Ami nagyobb összegű anyagi kártérítéssel jár mint az a 8E ft-os pótdíj, úgyhogy ha közlöd vele akkor 2mp-en belül nyílik az ajtó.
/Nem, nem szoktam bliccelni, csak anno 3hónapig járkáltam ideiglenes diákkal, amit vagy elfogadtak vagy nem, kénytelken voltam utánajárni. Mielőtt jönne a savazás./
Vagy van a B-verzió amit egyszer láttam, elkapta a hiperpigmentált állampolgárt, nem hagyta leszállni, az meg egyszerűen fogta vésznyitót és kinyitotta magának az ajtót, aztán eltűnt a "tázsvírei" között.
6:
csak megsúgom, nem nyernéd meg azt a pert...
Jogszabály: [link]
Ügyvéd ismerős szerint is megállna, nem ex-has mondom. Viszont kb soha nem fog bíróságig jutni az ügy, egyszerűen elengednek.
Már miért ne nyerné meg?
Telefont előkapod, aztán felveszed kamerára, h nem engednek le a buszból.
Rtl Klub felhív, estére már egyik se fog dolgozni a munkahelyén, plusz pénzt is kapsz a Retek Klubtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!