A buszokon általában miért nincs biztonsági öv?
Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 23:28
1/12 anonim válasza:
Mert az utasok különböző termete miatt állítható, automata öv kellene (drága), ráadásul ki kellene alakítani a rögzítési pontokat - lehetőleg olyanokat, amelyeket nem tép ki az öv, mikor elkezd működni. Ez pedig csökkentené az ülőhelyeket, méregdrága lenne és sok esetben nem is kivitelezhető. Ráadásul egy agyig tömött reggeli munkásbuszon nem is sokat érnének az övek... (ütközéskor repül még a féldisznó is hátulról)
2/12 anonim válasza:
Ezen már én is sokat filóztam... Szerintem azért nincs, mert nagyon macerás lenne használni, és abból indulnak ki, hogy a hivatásos vezetők talán kevesebb balesetet okoznak/szenvednek el, így nincs is sok értelme. Ennyi erővel az is kérdés, miért lehet a buszon állva utazni? Mert ugye csak a tömegközl. járműveken megengedett az állva utazás.
3/12 anonim válasza:
szerinted ha lenne öv a buszon akkor meddig működne vagy meddig látnád ott? Most is tönkre vágják a buszt,akkor övvel együtt is rombolnának...
5/12 anonim válasza:
Hát pedig van. Csak nem a helyi és helyközi közlekedésben résztvevőkön. Semmi értelme nem lenne, mert az álló utasokat hogyan védenéd? De van néhány kategóriavizsga az autóbuszoknál, ahol kötelező (Magyarországon nem tudom van-e ilyen). Ennek az egyik feltétele, hogy nem lehet álló utas.
6/12 anonim válasza:
Autópályán emelt sebességre vizsgáztatott buszok csak annyi utassal közlekedhetnek, ahány ülőhely és öv van.
GYERMEKÜLÉS sincs rendszeresítve taxiban és buszon......
7/12 anonim válasza:
Sok olyan buszon ültem már, amelyekben volt öv - más kérdés, hogy rajtam kívűl SENKI nem kapcsolta be...
8/12 anonim válasza:
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:40
hiába tud egy bussofőr vezetni, ha jön egy hülyegyerek aki kivág elé, azellen egy profi sofőr sem tehet semmit.
9/12 anonim válasza:
Mert általában nem szerelnek beléjük.
10/12 anonim válasza:
Nem csak az emelt sebességű buszokon, hanem a távolsági járatokon nem lehet álló utas, csak annyi utast szállíthat ahány ülőhely van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!