Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vezethetek céges autót így?...

Vezethetek céges autót így? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
3 hete van jogsim. Fater céges autóval jár haza melóból, Toyota Hiace típusú 7 személyes kisbusszal. Azt mondta pár válaszoló, hogy mivel céges az autó, én nem vezethetem, csak fater, mivel ő van megbízva vele. Eddig tiszta is. De akkor sem vezethetem ha mellettem ül?
2012. nov. 26. 14:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk a rendőrnek pont semmi köze hozzá. Csak akkor csücskös a dolog, ha a cégnél kiderül.
2012. nov. 30. 21:48
 12/21 A kérdező kommentje:
A rendőrnek semmi köze hozzá??? :D Ez nagyon jó lenne! :D De akkor még jó lenne ha pár ember megerősítené!! :))
2012. nov. 30. 22:10
 13/21 anonim ***** válasza:
Semmi nem írja elő, h céges verdát csak meghatalmazással lehet vezetni. Egyszerűen nem kell odaadni a papírt és kész. Rendszerből lecsekkolja, h nem lopott-e és csá.
2012. nov. 30. 22:29
 14/21 A kérdező kommentje:
Akkor mi a véleményed az első válaszadó véleményéről?
2012. nov. 30. 22:35
 15/21 anonim ***** válasza:

Teljesen korrekt, amit írt. Csak én egy más megközelítésből írtam. De mindketten jót írtunk.

Rendőri (közlekedésjogi) szempontból semmi probléma nincs azzal, ha te használod a kocsit. Viszont (mint írtam) ha a cég tudomására jut, akkor apádnak már lehet belőle baja a köztük fennálló jogviszony miatt. így érthető? ;)

2012. nov. 30. 23:20
 16/21 A kérdező kommentje:

Basszus, ha te nem vagy, az egészet félre értem elejétől fogva.Én azt hittem,hogy a rendőrség büntet meg.Hiszen igazad van!Közlekedés jogi szempontból nem baszogathatnak,csak mint az első is írta, a biztosító a fatert,ha összetöröm az autót.Így már minden világos...

Azaz, egy valami még nem.

Az egyik válasz adó egy másik kérdésemnél ezt írta:

"Azért igaza van apádnak hogy nem adja oda a kocsit hogy egyedül vezesd, egy hetes jogsival még nem igazán kellene egyedül menned forgalomba, főleg cégessel mert azt alapból nem vezethetnéd. Én is vezettem már céges autót, saját célra, a munkáltatómtól kértem el mert nagyon kellett, csak a benzint kellett kifizetnem, és kötekedtek a rendőrök pedig minden papír megvolt, plusz még alkalmazott is voltam a cégnél." (79%-ban ad hasznos válaszokat)

Akkor ezt miért csinálták a zsaruk?

2012. dec. 1. 00:33
 17/21 anonim ***** válasza:
Vagy simán bunkóztak, vagy a válaszoló volt egy kissé flegma és "nevelő célzattal" b@sztatták kicsit... Az mindenesetre árulkodó, h csak kötekedésről ír, bírságról nem.
2012. dec. 2. 19:21
 18/21 anonim ***** válasza:

janzi válasza (javítsatok ki, ha tévedek) rendőrfüggő. Tehát van mondjuk az XY Kft. A forgalmiban is XY Kft szerepel, mint tulajdonos. Édesapádnak van egy papírja, amire rá van írva, hogy az XY Kft. ügyvezetője, Józsi Pisti megengedi Édesapádnak, hogy vezesse az XY Kft tulajdonában lévő ABC-123 rendszámú gépkocsit. Aláírás, pecsét. Közúti ellenőrzés: rendőrek odaadja a saját jogsiját (amin az ő neve, mondjuk Nagy Béla szerepel), odaadja a forgalmit (amiben ugye XY Kft szerepel, mint tulaj), majd adja a papírt, amire rá van írva, hogy megengedték neki a használatát. Na most ugye neked ilyen papírod nincs, a rendőr tehát a papírok alapján jogosan feltételezheti, hogy te elloptad a gépjárművet, mivel nem a te neved szerepel a forgalmiban, mint tulaj. De ha normális ember a rendőr, és apukád odaadja neki a saját jogsiját és meghatalmazását, akkor nem fog szívózni.

Ennek a nagyobb veszélye az, amit már írtam. Még ha nem te okozol balesetet, hanem beléd jönnek, akor is szívsz. Ugyanis ha kiderül, hogy nem a meghatalmazott vezette az autót, a másik fél biztosítója is joggal fog beinteni. Szóval Édesapádnak ki kell fizetni a másik fél kárát PLUSZ a céges autóban keletkezett kárt is. Nem hangzik túl jól... Sőt, nem is biztos, hogy ezek után meg fognak benne bízni a cégnél, hiszen megszegte a megállapodást, amit kötöttek.

2012. dec. 3. 09:47
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó,korrekt vagy te is és az előtted lévő is.De! ...nem írtam le egy szerintem lényeges dolgot.Az autó nem céges, hanem egy alvállakozóé.Tehát ez a vállalkozó vállalt munkát egy cégnél, faterék brigádjával.Szerintem így már tisztább a dolog.Na és most mit szóltok? Most is ez a helyzet? Nem is tudom miért nem így írtam, de az utolsó kominál éreztem rá amikor kft így meg kft úgy...hogy nem lenne hülyeség leírnom azt hogy, fater nem a cég autóját, hanem a cég alvállakozójának autóját használja... ^_^ bocsánat.
2012. dec. 3. 12:34
 20/21 A kérdező kommentje:
De mondjuk ökörség,mert ugyan az...az alvállalkozóval írt fater papírt, tehát olymindegy.Nem kérdeztem semmit. :)
2012. dec. 3. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!